Szerelem / Párkapcsolat

Társasjátékok, amikkel feldobhatjátok a baráti körben ünnepelt szilvesztereket

A Szilveszterben az a legszuperebb, hogy mindenki úgy ünnepelheti, ahogyan csak szeretné! Ha valaki imádja a nagy tömeget, akkor elmehet egy utcabálra, ha fázós, akkor egy szórakozóhelyre. Ha jobban kedveli a szűkebb létszámot, akkor benézhet egy házi bulira, vagy rendezhet egyet ő, a szűk baráti köre társaságában. De akár édes kettesben, vagy totál egyedül is ünnepelhető a Szilveszter, a lényeg az, hogy ne legyen erőltetett!

Én most azoknak szeretnék kedvezni, akik baráti körben ünneplik az óév búcsúztatását, és szeretnék kicsit feldobni a hangulatot! Olyan társasjátékokat gyűjtöttem, amikhez nem feltétlenül kell több ezret kiadni egy játékboltban, viszont a lesz köztük szigorúan felnőtteknek ajánlott, az alkoholfogyasztás révén! Nézzük tehát!

1. Ki vagyok én?

Ehhez a játékhoz tényleg nincs szükség semmilyen extra dologra, csupán pár hozzávaló jó, ha van kéznél! Először is a felület, amire az adott személyt/tárgyat írjátok, a legegyszerűbb az öntapadós jegyzettömb, de lehet sima cetli is, ha van kéznél sapka, hajpánt, cellux, vagy bármi, amivel a fejre erősíthető a papír. A szabályok egyszerűek, csupán sok fantáziára van hozzá szükség! Írjatok mindenféle vicces nevet, személyt, tárgyat cetlikre, és rakjátok egy kalapba – vagy tálba –, majd keverjétek össze alaposan, és húzzon mindenki egyet, de úgy, hogy ő maga ne lássa, mi van a cetlire írva.

Olvastad már?  Pénzbevonzó januári szokások: nálad melyik működik?

Ezt helyezze a homlokára, majd indulhat a játék. Kérdések által ki kell következtetni, hogy ki lehetsz Te, ki van a cetlidre írva, amit csak a körülötted ülők láthatnak, azonban mindenki csak Igennel vagy Nemmel válaszolhat Neked egy-egy feltett kérdésedre (Példa: Én egy élőlény vagyok? Igen!). Az nyer, aki a leghamarabb kitalálja, hogy kicsoda ő!

2. Beugró

Bizonyára sokatok ismeri már ezt a játékot, ha más nem, a tévéből. Roppant szórakoztató, ugyanakkor kreativitást igénylő móka, amihez szintén csupán papírra és tollra lesz szükség. Lényegében egyfajta szituációs játék ez. Ki kell találni egy adott történetet, és elhelyezni benne a szereplőket, majd cetlikre írt instrukciókat adni nekik, amiket jelzett időpontokban kell felhasználniuk.

Például két embernek el kell játszania, amint egy gyorsrandin találkoznak, és flörtölnek, majd kapnak 3-3 cetlit, amikre mindenféle random szöveg van felírva, amiket majd be kell építeniük a szituációba, mikor a többi játékos jelez nekik. Ha elsőre kissé bonyolultnak hangzik, nézzetek pár részt a Beugró című műsorból, és azonnal megértitek a játék pikantériáját!

3. Orosz rulett

Bizonyára mindenki ismeri a klasszikus változatát ennek a „játéknak”, most azonban egy közel sem életveszélyes verzióját hoztam el, de a szerencsétlenül járt játékosok szomjasok biztosan nem lesznek, ha értitek, mire gondolok. A játékhoz szükség lesz feles poharakra, vízre, és valamilyen áttetsző alkoholra, legyen az vodka, gin, rum vagy éppen pálinka. A legjobb az, aminek nincs átható illata.

Olvastad már?  Szeletelj fel egy kenyeret de ma nehogy kividd a szemetet! 22 újévi szokás és babona

A szabály egyszerű, annyi pohárba töltötök vizet, ahányan vagytok, kivéve egyet, amibe az adott alkohol kerül. Az italokat megkeveritek – erre egyébként kapóra jöhet egy kerek tálca, amit meg lehet forgatni –, és minden játékos húz egy poharat, majd szépen sorban felhajtja mindenki a felesét.

Társasjátékok, amikkel feldobhatjátok a baráti körben ünnepelt szilvesztereket

4. Tabu

Ez a játék kicsit hasonlít az Activity körülírás részéhez. A lényege az, hogy cetlikre felírtok különböző fogalmakat, tárgyakat, stb., illetve azokat a szavakat, amiket az adott játékos, aki megpróbálja körül írni, nem használhat. Például az egyiptomi ugró egér esetében tabu szónak számít az Egyiptom, ugrik és egér szó.

A szabály egyszerű, párokat kell alkotni, és adott időn belül – általában egy perc – minél több szót kitalálni. A páros egyik tagja húzza a kártyákat, és körülírja a tabu szavakat kihagyva, a másik pedig kitalálja, mi van a cetlire írva. Ez addig megy, amíg le nem jár az idejük, majd a következő páros jön. A végén az a páros nyer, akik a legtöbb szót tudták kitalálni. Csak kreatívan a szavakkal!