Egy hátborzongató, bizarr jelenség – az idővihar

Egy hátborzongató, bizarr jelenség – az idővihar

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Egy hátborzongató, bizarr jelenség – az idővihar

Mi az idővihar?

Az a történés, amikor valaki, vagy valakik azt érzékelik, hogy egy sűrű szürkés köd veszi őket körül, annyira, hogy elszigetelődnek a külvilágtól. Megszűnnek a körülöttük a zajok, és egy mozdulatlan állapotba kerülnek.
Eszméletvesztés után felébredve azt veszik észre, hogy több óra, akár több hét is eltelt, miközben ez az idő számukra egy-két percnek tűnt. A jelenségre az is jellemző, hogy nem csak az idő „tűnik” el, hanem megmagyarázhatatlan távolságokat tettek meg ez idő alatt.

Testi tünetek az esemény után

A jelenséget nem lehet vizsgálni, mivel esetleges. Az idővihart megélt emberek jellemzően nagyon fáradtak voltak, akár – az események után – napokig. Általános közérzetük rossz volt az eset után, és testükön kiütések keletkeztek, melyek elektromos égésnyomoknak tűntek. Izmaikat alig tudták mozgatni, mozgás koordinációjuk igen rossz volt.

Mivel az emlékezet kiesés olyan tünet, amit nem lehet orvosilag figyelmen kívül hagyni, az alapos kivizsgálás után ezek az emberek mind a pszichológusnál kötöttek ki.

Színpadon a parapszichológia

Több száz összegyűjtött esetet vizsgáltak meg, ám magyarázatot, legalábbis minden ponton egyező, logikus, bizonyítható magyarázatot nem találtak a jelenségre. Az UFO kutatók úgy gondolják, hogy emberrablásról van szó ilyenkor – de valljuk be, ez még részben sem lehet megalapozott.

Az esemény utáni test tünetek nagyjából magyarázhatók, így folyamatos a vizsgálódás. Ám mivel a természetfeletti és a fizika határán mozog a téma, óvatosan kezelik az ilyen esetek publikálását.

A Bermuda-háromszög, a tornádó és az idővihar kapcsolata

Megfigyelték, hogy ilyen idővihar nagyobb százalékban fordul elő nagy viharok után. Próbálják megtalálni az összefüggést. Úgy vélik, hogy a vihar által keltett elektromos kisülések létre hozhatják az idővihart. Emiatt mondják azt az időviharra, hogy Óz jelenség. A Bermuda-háromszög és az idővihar közti kapcsolatot is vizsgálják, ám kevés sikerrel.

A tudomány véleménye

Mindenkit érdekel a téma, hiszen, ha bebizonyosodik, hogy az idővihar létezik, és képesek lennének létre hozni egy ilyen eseményt, az azt jelentené, hogy az időutazás lehetséges.

A fizikusok teóriája az, hogy az idővihar egy elektromágneses jelenség, ami képes elgörbíteni a teret és időt.

Ez azt jelenti, hogy a vihart átélők átlépték a fénysebességet – ami jelen állás szerint, bizonyítottan lehetetlen – legalábbis mai tudásunkkal.

Vadabbnál vadabb lehetőségek

Nem szívesen mondom, – mert félelmetes – de úgy tűnik, hogy az idő kijátszható, csak még nem tudjuk, hogyan. Talán az elménkkel, a gondolatainkkal, vagy talán képesek vagyunk olyan erős elektromágneses sugárzást létrehozni, hogy az időben ide-oda ugráljunk, és lehetnénk egy időben akár két helyen is.

Egy biztos, ez nem lehet az emberi szervezetre túl egészséges utazás. Lehetséges, hogy más dimenziókban lételem az időben való ugrálás, de a mi testünk eléggé ,,földhöz” ragadt: az itteni szabályok engedik meg azt, hogy létezzen.

Élj a mostban!

Az idővihar nem csak az időt, egy időszakot vesz el tőlünk, hanem legyőzi a gravitációt, és tárgyakat mozgat a térben. Felmerült bennem a kérdés, hogy egy ilyen idővihar, jellemzően miért csak előre mozgat minket az időben?

És egy vágy is felmerült bennem egy pillanatra: ha képes lesz az ember az időben utazni, szeretnék visszamenni életem egy napjára, 11 éves koromba, hogy megváltoztathassam sokak életét, akiket szerettem, szeretek… a probléma csak az, hogy az már egy alternatív jövőt szülne, és talán nem ismerhetném meg azokat, akiket jelenleg szeretek. Tehát: élj a mostban.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást