Család / Életmód

Ezt találnánk, ha belelátnánk a kutyáink fejébe

Ezt találnánk, ha belelátnánk a kutyáink fejébe

A gazdik egyik legnagyobb álma válna valóra, ha képesek lennének legalább egy kis időre belepillantani a kutyusok fejébe. Vajon mi a véleményük rólunk, vagy akár a leghétköznapibb cselekedetekről? Nos, ha képesek lennénk a gondolatolvasásra, ezeket a dolgokat biztosan megtalálnánk kedvenceink fejében!

“Ha én nem lennék a közelben, a gazdám naponta több tucat labdát veszítene el”

A kutyusok egy része teljesen megőrül, ha meglátja a kezedben a labdát, és legszívesebben sosem hagynák abba a játékot. Ezt ők nem tanulták; genetikailag van beléjük kódolva, hogy a mozgásban lévő dolgokat muszáj követniük.

Persze ez nem magyarázza azt, hogy egyes fajták miért imádják jobban a labdázást, mint más társaik. Szakértők szerint sokat számít, hogy pontosan milyen kutyáról van szó.

A terelő kutyusok egészen eltérően viselkednek, mint például egy Retriever, ugyanis az évek során máshogy képezték őket – és valószínűleg ez állhat a kérdés hátterében is.

“Hát persze, hogy szeretnék kimenni. Vajon honnan tudja?!”

Biztosan te is imádod azt a pillanatot, amikor a kutyusod meglátja a kezedben a pórázt, és vidám ugrándozásba kezd. Elvégre ez csak egyet jelenthet: kezdődik a nap egyik legjobb pontja, a délutáni séta.

Ezt részben azért imádja annyira, mert minden apróbb túra egy hatalmas kaland, viszont sokat számítanak az ösztönei is. Ugyanis ezek a séták valamilyen szinten a vadászatot és a saját terület megnövelését jelképezik, valamint utóbbinak megóvását is.

Ezért van az, hogy egyes kutyák üldözőbe veszik a cicákat vagy mókusokat – ők ugyanis lehet, hogy épp a kedvenced területén tartózkodnak.

“Az egyetlen oka annak, hogy a postás nem bántotta a gazdámat, hogy mindig ugatok rá, ha közel jön.”

Befordul a postás az utcába, és a kutyák máris rákezdenek az ugatás szimfóniájára. Valamilyen különös oknál fogva a kedvencek többsége ki nem állhatja őket, és igazi hősként tekintenek magukra, ha elhárítják a közeledő “veszélyt”. De mi az igazi oka ennek?

Szakértők szerint, amikor valaki megközelíti az otthonodat, azzal a kutyusod területére is bemerészkedik – amit ő értelemszerűen támadásként érzékel. Amikor pedig azt tapasztalja, hogy az ugatás után a postás távozik, úgy gondolja, ez neki köszönhető: így pedig legközelebb is megismétli ezt a manővert.

“A gazdám nem adott az ebédjéből, pedig már nem ettem 12 perce. Vajon mi baja lehet?”

Ha van kutyád, akkor pontosan tudod, hogy az igazán lehetetlen küldetés az, amikor megpróbálsz a társaságában ebédelni. Az aprócska nyüszítések és az ellenállhatatlan tekintet miatt az étel fele garantáltan a kedvenced tálkájában landol, aminek köszönhetően biztosan éhes maradsz még egy darabig.

Ha pedig nem adsz neki belőle? Néhány perces sértődésnek és értetlen tekintetnek lehetsz tanúja. Még akkor is, ha például salátát eszel, amit ő ki nem állhat – ha nem adsz neki, biztosan azt gondolja, hogy rossz fát tett a tűzre.

“A gazdim elment itthonról. Mi van, ha sosem jön vissza többet?”

Köztudott, hogy a kutyák imádnak a legjobb barátjuk társaságában lenni, a magányt pedig nagyon rosszul viselik – különösen hosszú távon.

Ahogy az idézet is tartja: “‘Mindjárt jövök’ – nem vigasz a kutya számára. Ő csak annyit tud, hogy ‘Elmentél'”.

Viszont egy biztos: nincs még egy élőlény a világon, aki olyan vidám ugrándozással üdvözölne téged, miután kinyitottad az ajtót, mint a kis kedvenced.

Hát nem a kutyák a legcsodálatosabb teremtmények?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást