A lapos has és a feszülésmentes farmer egyik legegyszerűbb titka, hogy körültekintő életmódbeli döntésekkel örökre leszámolj a kínzó puffadással. A baj oka, hogy folyadék vagy gáz „kerül csapdába” a pocakodban – tehát a megelőzés a legjobb stratégia.
5/5 Kevesebb só
Említettük már, hogy a gázképződés és a vízháztartási probléma egyaránt felelős lehet a haspuffadásért. Utóbbi gyakran a túlzott sóbevitel számlájára írható, mely rendkívüli módon jellemző napjaink társadalmára.
A készételek, a feldolgozott élelmiszerek és az olcsó fűszerkeverékek ugyanis egytől egyig tele vannak sóval, amelyből sajnos a naponta legfeljebb ajánlott ötgrammos határérték többszöröse kerül be a tápcsatornába. Ez olyan folyamatokat indít el a szervezetben, amelyek közül a puffadás a „leglájtosabb”: megterheli a szívet és az érrendszert; ráadásul ördögi körbe kerülhetsz, mert az ízlelőbimbóid megszokják a sósat.
Figyelj oda a megfelelő káliumpótlásra az egyensúly helyreállításáért, és ízesíts inkább fűszerekkel, amikor erre lehetőséged nyílik! Fontos, hogy amennyiben nemcsak a menstruációt megelőző időszakban jelentkezik nálad haspuffadás, hanem rendszeresen havonta többször is, mindenképpen járj utána, mi idézi elő a panaszt – hiszen betegség is állhat a háttérben, amit kezelni kell!
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!