Szuperszexi sötét rúzsok: így viseld őket!

Szuperszexi sötét rúzsok: így viseld őket!

Címlap / Stílus / Arc / Szuperszexi sötét rúzsok: így viseld őket!

Egy sötét rúzzsal elérheted, hogy a végzet asszonyaként tündökölj. De sajnos akár azt is, hogy úgy nézz ki, mint aki éppen halloweeni jelmezes buliba készül. A következő tanácsokkal segítünk, hogy inkább az előbbi kategóriába tartozz!

Ősszel, télen vagy este

A sötét árnyalatú rúzsok leginkább a hűvös hónapok hangulatával harmonizálnak, de tavaszi vagy nyári estéken is előkaphatod őket, ha éppen valamilyen különleges alkalom van.
A jelenség titka, hogy a kidolgozott, vastagabb anyagok, a mélykék, a sötétzöld, a barna és a bordó árnyalatok a sötét rúzsok legjobb kísérői. Ennek megfelelően a cukorkaszínű ajakravalóknak is adott a maguk ideje.
Dolce&Gabbana 2013 ősz/tél

Tudd, mi illik hozzád!

A barna és a vörös nászából született burgundi árnyalatnak, a sötét rúzsok klasszikusának négy alaptónusa lehet: pink, barna, kék és vörös.

Világos szemhez a pink illik, sötéthez a barna, a kék mindkettőhöz passzol, míg a vörös a barna hajúaknak áll igazán jól.
Ne felejts el ajakápolót használni előtte, és zsebkendős módszerrel gondoskodj a fölösleg felitatásáról, hogy ne a fogaidon kössön ki!
Gucci 2013 ősz/tél

Használd a tesztert!

Bár a drogériai teszter termékek használata nem túl csábító, hiszen rengeteg vírus és baktérium bújhat meg rajtuk, merészebb kencék vásárlásánál elengedhetetlen a próba.
Higiénikusan megoldhatod a dolgot, ha magaddal viszel egy kis ecsetet vagy fülpiszkálót, amelynek segítségével a kipróbálásra szánt rúzs alsó vagy oldalsó részéről kensz az ajkaidra.

Mindig csak ecsettel!

Akármilyen nagy is a kísértés, hogy egy-két mozdulattal letudd a rúzsozást, vésd az eszedbe: tökéletes eredményt – pláne sötét rúzs esetén – kizárólag ecsettel érhetsz el!
A precíz felvitel itt kulcsfontosságú, hiszen ha nem követed pontosan a szád vagy a halványan megrajzolt, hússzínű kontúr vonalát, rögtön átcsúszol az elején említett jelmezbálos boszorkány kategóriába.

A kontúr ráér utána!

Bizonyára feltűnt, hogy az előbb csak hússzínű kontúrt említettünk, nem pedig a rúzs árnyalatának megfelelőt. Ennek az az oka, hogy sötét rúzs esetén még a sminkmesterek szerint is érdemes fordítva eljárni, tehát előbb beszínezni az ajkakat, és csak utána körberajzolni.
A háttérben az áll, hogy a burgundi ceruzák éles vonalai könnyen elvonják a figyelmed sminkelés közben, és ahelyett, hogy az egyenletes felvitelre koncentrálnál, mindössze a „jaj, ki ne menjek a vonalból!” félelem tombol majd benned.

Ne kenj rá szájfényt!

Általánosan elterjedt tanács, hogy a sötét rúzsra kötelező átlátszó szájfényt kenni a szexi hatásért. Nos, ez nem feltétlenül igaz – már csak azért sem, mert a szájfény applikátora könnyen tönkreteheti a rúzs egyenletes fedését.
A matt finis egyfelől nagyon trendi, másfelől pedig olyan terméket is választhatsz, ami alapból csillog, vagy a csomagban szájfényt is tartalmaz – így egészen biztosan vonzó leszel majd!

Viseld bátran!

Minden jobban mutat, ha a viselője megfelelő önbizalommal hordja azt – legyen szó ruháról, frizuráról vagy sminkről.
Amennyiben azok közé tartozol, akik legszívesebben elbújnának a sarokban, és zavar, amikor néznek az emberek, a sötét árnyalatú rúzsokat nem pont neked találták ki, tehát célszerű visszafogottabb változatokkal beérned.
Neked melyik a kedvenc sötét rúzsod? Milyen alkalmakkor és szettekkel hordod? Várjuk kommentben a válaszod!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást