Bizonyára nektek is feltűnt már, hogy manapság egyre sűrűbben találkozni olyan alapanyagok neveivel, melyek elsőre újszerűnek, ismeretlennek hathatnak, akár a boltok polcain, akár a különböző receptekben kutakodunk. Ennek legfőbb oka az egészségtudatos élet terjedése, és a reform étrendek megjelenése. Az utóbbi időben én is igyekszem tágítani a látóköröm, és új alapanyagokkal megismerkedni, mert egyrészről sajnos sokféle ételre érzékeny vagyok, másrészről pedig szeretnék olyan étrendet kialakítani, ami igazán változatos és tudatos.
Most olyan alapanyagokat szeretnék tehát nektek is bemutatni, amelyekkel nagy eséllyel találkozhattok, ha a korszerű táplálkozással ismerkedtek. Ezek az összetevők mind fellelhetőek hazai boltokban is, de akár internetről is beszerezhetőek, ha nem szeretnétek sokat vesződni a felkutatásukkal!
4/5 Élesztőpehely
Mikor először találkoztam ezzel a hozzávalóval, azt hittem ez is a hagyományos élesztő egy bizonyos típusa. Csakhogy nem éppen tésztába alkalmazták, így nem értettem, mi a helyzet pontosan ezzel az alapanyaggal.
Aztán egy kedves ismerősöm és az internet felvilágosított, hogy az élesztőpehely lényegében sajt és ízesítők helyettesítésére alkalmas, inaktivált sütőélesztő, amit kíméletesen kiszárítanak, s így pehelyszerű állagot, illetve egy érdekes, aromás ízt kap.
Mivel kissé édeskés, ezért nem csak sós ételekhez kiváló, hanem például szószokba, müzlibe, öntetekbe keverve is fenséges ízt kaphatunk a segítségével.
A legtöbb bio bolt polcán megtalálható, illetve néhány hipermarket-be is találkoztam már vele, de netről is rendelhető.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!