Bizonyára nektek is feltűnt már, hogy manapság egyre sűrűbben találkozni olyan alapanyagok neveivel, melyek elsőre újszerűnek, ismeretlennek hathatnak, akár a boltok polcain, akár a különböző receptekben kutakodunk. Ennek legfőbb oka az egészségtudatos élet terjedése, és a reform étrendek megjelenése. Az utóbbi időben én is igyekszem tágítani a látóköröm, és új alapanyagokkal megismerkedni, mert egyrészről sajnos sokféle ételre érzékeny vagyok, másrészről pedig szeretnék olyan étrendet kialakítani, ami igazán változatos és tudatos.
Most olyan alapanyagokat szeretnék tehát nektek is bemutatni, amelyekkel nagy eséllyel találkozhattok, ha a korszerű táplálkozással ismerkedtek. Ezek az összetevők mind fellelhetőek hazai boltokban is, de akár internetről is beszerezhetőek, ha nem szeretnétek sokat vesződni a felkutatásukkal!
5/5 Kurkuma
Ez talán nem is annyira ismeretlen sokatok számára, hiszen a kurkuma remek fűszer, amit nem csak a keleti konyhákba használnak előszeretettel. Azonban mostanság egyre sűrűbben találkozom vele frissen őrölt formában, a szárított, finomított verzió helyett, így kicsit alaposabban is utána néztem ennek a csodaszernek.
Ugyanis az, egy szuper egészséges növény, melynek levével a skorpió- vagy kígyómarás is kezelhető! Legalábbis lelassítható a méreg terjedése, így időben orvoshoz kerülhet az illető, hogy megkapja az ellenszert.
A konyhában íze és színe miatt is előszeretettel alkalmazzák, hiszen már egy késhegynyi is gyönyörű, sárgás ízt ad a leveseknek, szószoknak, íze pedig karakteres, pikáns.
Azonban óvatosan kell vele bánni, mert enyhén fanyar, kesernyés utóíze lesz, ha túlzott mennyiségben alkalmazzuk. Fiatalító és regeneráló hatása miatt érdemes alkalmazni! Szinte a legtöbb boltban kapható szárított verzió, frisset pedig piacokon keressünk!
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!