Bizonyára nektek is feltűnt már, hogy manapság egyre sűrűbben találkozni olyan alapanyagok neveivel, melyek elsőre újszerűnek, ismeretlennek hathatnak, akár a boltok polcain, akár a különböző receptekben kutakodunk. Ennek legfőbb oka az egészségtudatos élet terjedése, és a reform étrendek megjelenése. Az utóbbi időben én is igyekszem tágítani a látóköröm, és új alapanyagokkal megismerkedni, mert egyrészről sajnos sokféle ételre érzékeny vagyok, másrészről pedig szeretnék olyan étrendet kialakítani, ami igazán változatos és tudatos.
Most olyan alapanyagokat szeretnék tehát nektek is bemutatni, amelyekkel nagy eséllyel találkozhattok, ha a korszerű táplálkozással ismerkedtek. Ezek az összetevők mind fellelhetőek hazai boltokban is, de akár internetről is beszerezhetőek, ha nem szeretnétek sokat vesződni a felkutatásukkal!
3/5 Tahini
Mikor először találkoztam ezzel az összetevővel, nagyokat pislogtam, hogy ezt meg milyen fáról szedik. Aztán ahogy utána olvastam, rájöttem, hogy nem is annyira ismeretlen számomra maga az alapanyaga.
Ugyanis a tahini egy szezámmag megőrlésével készült massza, melyet főként a keleti ételekhez alkalmaznak. Kapható készen is boltban, de akár házilag is elkészíthetjük, ami azért is előnyös, mert így kicsit a saját ízlésünkre igazíthatjuk.
Egy kávédarálóba vagy aprítóba tegyünk hántolt szezámmagot, fokhagymát, sót, olívaolajat, vizet és egy kis citromlevet, és addig daráljuk, amíg krémes, sűrű masszát nem kapunk. Lehet még fűszerekkel is ízesíteni, illetve más hozzávalókkal gazdagítani. Remek salátaöntet már önmagában is, de joghurthoz hozzákeverve is mennyei!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!