Szüntesd meg a negatív gondolataidat 3 perc alatt!

Szüntesd meg a negatív gondolataidat 3 perc alatt!

Címlap / Életmód / Egészség / Szüntesd meg a negatív gondolataidat 3 perc alatt!

Nagyon könnyű az élet negatív oldalára figyelni, de egy kis tudatossággal megváltoztathatod a hozzáállásodat a mindennapokhoz. Add fel a szorongást ezzel a pofonegyszerű, három perc alatt gyakorolható trükkel!

A negatív gondolatokhoz sokkal könnyebb hozzászokni, mint a pozitívakhoz, főleg akkor, ha stresszes vagy a mindennapjaidban. Az ember szinte észre sem veszi, és máris csak ilyenekkel veszi körbe magát, aztán csodálkozik, hogy miért van folyton rossz kedve. Ahhoz, hogy boldogabb és gondtalanabb legyél, könnyen lehet, hogy tudatosan kell figyelned arra, hogy a mindennapjaidban leginkább a jót lásd meg – de ennek nem kell egy komoly erőfeszítésnek lennie, elég, ha kipróbálod ezt a 3 perces trükköt, és rászoktatod magad a módszerre.

Az első lépés az, hogy jegyzeteld fel, milyen helyzetek okoznak neked szorongást, miktől félsz, mikor érzed a legnegatívabbnak magad.

Gondolj a legutóbbi egy-két napra, és emlékezz vissza arra, mikor volt rossz kedved, vagy mitől féltél mostanában. Ezután nézz egy kicsit mélyebbre: listázd a félelmeidet, a szorongásaidat, a legmélyebb, berögzült negatív gondolataidat.

Ne szégyellj semmit, a lényeg az, hogy ezekkel szembe tudj majd nézni, és meg tudd oldani őket – egy félelem sem lehet túl banális. Feljegyezheted, hogy mi az, amit nem szeretsz magadban, amit nem szeretsz másokban, amitől rettegsz, vagy aminek az elvesztése komoly nyomot hagyott benned.

Szüntesd meg a negatív gondolataidat 3 perc alatt!Kép forrása: pexels.com

Aztán itt jön az igazi varázslat: harmadik lépésként próbálj meg visszaemlékezni azokra az időszakokra, amikor át kellett élned ezeket a félelmeidet, mégis felülkerekedtél rajtuk, túlélted őket, és erősebb lettél tőlük. Jegyezd fel, hogy mi az, amit ezekből a helyzetekből tanultál, és miben erősítették meg a személyiségedet, a jellemedet.

A lényeg az, hogy a negatív élményekhez társíts egy pozitívat is: egy szakítás mellé az együtt eltöltött minőségi és szép időt, egy munkahelyi konfliktushoz a belőle levont tanulságokat, az idegesítő kollégával kapcsolatban néhány jó tulajdonságot hozzá.

Innentől pedig akármilyen negatív élmény ér, vagy bármilyen rossz gondolat férkőzik a fejedbe, gyakorold ezt a módszert: nevezd meg, mi a baj, és társíts mellé valami pozitívumot is. Persze nem azt mondom, hogy el kell nyomnod magadban a rossz kedvet, és magadra erőltetni a jót. Sokkal inkább azt, hogy szokj rá arra, hogy a negatív gondolatokban meglátod a pozitívakat is, amiktől azonnal nem lesznek olyan kétségbeejtőek.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!