Szoknyafazonok nyárra – így válassz, ha nem tökéletes a lábad

Szoknyafazonok nyárra – így válassz, ha nem tökéletes a lábad

Címlap / Stílus / Divat / Szoknyafazonok nyárra – így válassz, ha nem tökéletes a lábad

Ha valakinek hosszú, formás lába van, igazán szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a miniszoknya éppúgy jól áll neki, mint a sort vagy épp egy térdig érő fazon. Ám a nők többsége bizony kemény kritikus önmagával szemben, és mivel nem a tökéletes lábú kiváltságosok táborába sorolják magukat, a szoknya viselésétől is ódzkodnak kicsit. Ha te is közéjük tartozol, erről a nőies ruhadarabról akkor is vétek lemondanod – inkább segítünk, hogyan válaszd ki az alkatodnak megfelelő fazont!

A-vonalú, térdig érő

Ha a comboddal nem vagy elégedett, esetleg fenék tájékon érzed magad túl erősnek, nagyszerű választás az A-vonalú, térdig érő szoknya, mely markáns szabásának köszönhetően nem simul rá a problémás részekre.

Amellett, hogy jótékonyan rejti el lábad felső részét, ha ehhez hasonló, alul bő fazont választasz, optikailag karcsúbbnak tűnnek benne virgácsaid.

Ha ilyen harsány színűt öltesz magadra, mint ez a piros, számolj vele, hogy a tekintetek szoknyádat és lábaidat fogják pásztázni – viseld büszkén!

Sejtelmes maxi

A földig érő szoknyával nem lehet mellélőni, kivétel nélkül minden alakon jól mutat, de főként akkor ajánljuk, ha a lábad alsó részével nem vagy elégedett: túl vastagnak vagy formátlannak találod a vádlidat vagy épp a bokádat.

Ráadásul ha vékony, kellemes anyagú szoknyát választasz, még a legnagyobb kánikulában sem lesz meleged benne!

Amennyiben túl egyszerűnek találod a földig érő fazont, válassz hátul vagy oldalt felsliccelt darabot.

Ceruza fazon

Ha túl rövidnek látod lábadat, a ceruzaszoknya számodra a nyerő, mely – kiváltképp, ha magas derekú – nyújtja az alakot, csípőd és combod ívét pedig szépen kiemeli.

Ebben a fazonban igazi telitalálat a fekete, mely egyébként is slankít!

De ha a nyárra valami vidámabbat keresel, próbáld ki a fehér alapon sötétkék csíkos változatát, mely egyébként is nagy sláger az idei szezonban. 

Aszimmetrikus

Bár a nők többsége leginkább a pluszkilók és egy-egy vastagabb testrész miatt bosszankodik, bizony olyan is akad, aki azért nem hord szívesen szoknyát, mert túl vékonynak találja a vádliját, vagy épp a combját.

Ha te is a pipaszár-lábúak közé sorolod magad, próbálj ki egy ehhez hasonló aszimmetrikus fazont, mely loknijaival és váltakozó hosszával eltereli a figyelmet és dúsabb összhatást kelt.

 Jó választás lehet egy hátul hosszított, elől rövidebb fazon is, mely szintén előnyös keretet ad a csontos formáknak.

Lenge mini

Ha alapvetően megfelelő formájúnak tartod a lábad, viszont túl izmosnak, esetleg vaskosnak véled, nem kell őket rejtegetned, viselj bátran szoknyát, méghozzá rövidet!

Persze, mini és mini között óriási különbség lehet – egy testhezálló, passzos fazon a vékony, formás lábakon mutat igazán jól, hiszen a vastag comb szűkre szabott minibe préselve valóban előnytelenül festhet.

Ugyanakkor egy lengébb fazonú, esetleg rakott miniszoknya a teltebb, ám de arányos formákon is remekül mutat, pláne, ha magas derekú

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!