5 szokás, ami teljesen megváltoztatja az életedet egy év alatt

5 szokás, ami teljesen megváltoztatja az életedet egy év alatt

Címlap / Életmód / Egészség / 5 szokás, ami teljesen megváltoztatja az életedet egy év alatt

A fogadalmakat nem kell pont új évre időzíteni, az elhatározásaidat, akár már most, év közepén is elkezdheted megvalósítani. Nem kell drasztikus dolgokra gondolni, már akár apró változtatásokkal is elindulhatsz a megújulás útján. Ha az alábbi tanácsokat megfogadod, akár már egy év alatt teljesen megváltoztathatod az eddigi életedet!

Amikor elkezdesz végre hálás lenni…

Minden egyes napod egy kincs. Éld meg úgy minden pillanatodat, mintha ajándék lenne. Igaz, hogy a mindennapi bosszúságok eltörpülnek az élet igaz szépsége mellett?

Ne vágyj folyton olyasvalamire, ami nem adatott meg az életedben, inkább azt nézd, amid van! 

Emlékezz vissza pár évvel ezelőtti önmagadra és hasonlítsd össze a mostanival! Igaz, hogy a körülmények ellenére mégis mennyit fejlődtél? Nem biztos, hogy tárgyakban gazdagodtál, de tapasztalatban és életismeretben biztosan. 

Érdemes ezentúl minden napodat egy kis befelé figyeléssel indítani, amikor hálával tekintesz az előtted álló nap elé!

 

Gondold át a kapcsolataidat!

Értékeld a pozitív emberi kapcsolataidat, amelyekre tudsz építeni, amik mosolyt csalnak az arcodra. Kerüld az olyan embereket, akik megmérgezik a hétköznapjaidat, és nézz körül a barátaid háza táján is: biztos, hogy lapul egy-két olyan ismerős, aki negatívan hat rád.

Persze akadnak olyan emberek, például egy munkahelyen, akikkel nem tudod megszakítani a kapcsolatot – őket egész egyszerűen lelki értelemben ignoráld. Legyen egy képzeletbeli ládika a fejedben, ahova elzárod a rosszat, amit aztán munka után kiüríthetsz.

Manapság igazán felszabadító érzés tud lenni, ha a közösségi oldalakról törlöd azokat, akikre nem vagy kíváncsi vagy akik elszomorítanak.

 

Ne pazarold az idődet!

Sem a rossz emberi kapcsolatokra, sem pedig egyéb fölösleges dolgokra nem érdemes sok időt szánni az életedből.

Akik igazán számítanak azok, akiket szeretsz és ők viszont szeretnek. A családoddal és önmagaddal töltött idő a legértékesebb.

Ha úgy hozza az élet, hogy egyedül érzed magad, fektess energiát új, tartalmas kapcsolatok kiépítésébe, hiszen ezek képesek csak igazi értékkel megtölteni a lelkedet.

Önfejlesztés egy életen keresztül

Úgy tartják, az az ember, aki azt hiszi mindent tud, valójában semmit sem tud. Minél inkább elmélyülsz egy témában, annál inkább rájössz, hogy van még hová fejlődnöd. És ez így van jól.

Biztos van rengeteg olyan képességed, ami fejlesztésre szorul és jól jön akár a munkádhoz, akár a mindennapi életedhez. Ez lehet egy tulajdonság, egy készség is, de akár az is, hogy minden nap teszel az egészségedért.

Járj tanfolyamokra, vegyél könyveket vagy szörfölj a neten, ahol szinte már mindent ingyen megtalálhatsz!

 

Merj hibázni, és tanulj belőle!

Sokunkkal előfordul, hogy azért nem merünk változtatni, mert félünk a bukástól. A komfortzónánk elhagyása nem egyszerű feladat, hiszen az ember alapjáraton akkor a legnyugodtabb, ha van egyfajta kialakult rendszer, egy biztonsági háló, amibe katasztrófa esetén belekapaszkodhat.

Ha azonban elég bátor vagy és elfogadod, hogy nem nyerhetsz mindig, és mersz lépni, akkor könnyebben fogod venni az akadályokat.

Tekintsd az egészet egy játéknak, amiben új dolgokat tapasztalhatsz meg. Építkezz a látszólagos romokból, és ne hagyd magad!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást