A csodálatos szódabikarbóna: így használhatod a szépségápolásban

A csodálatos szódabikarbóna: így használhatod a szépségápolásban

Címlap / Stílus / Test / A csodálatos szódabikarbóna: így használhatod a szépségápolásban

Frissítő radírozás

Az már köztudott, hogy a szépségápolás fontos része a bőrradírozás, ám ezekért a termékekért hajlamosak vagyunk túl sokat áldozni. Pedig valóban könnyű őket kiváltani: testre ott van pl. a kristálycukor és a durvább szemű só, arcra pedig a szódabikarbóna.

Utóbbi finomszemcsés, ezért nyugodtan használhatod az arcod érzékenyebb bőrére is, persze csak gyengéden. Érdemes keverned valamilyen olajjal, vagy vízzel, ami lehet a bázisa az egésznek, és így sokkal könnyebb lesz a felvitel is. Egyszerűen dörzsöld át az arcbőrödet és a nyakadat vele, óvatosan öblítsd le, majd végezd el a szokásos rutinodat (arctisztítás, hidratálás).

Hajmosás helyett

A szárazsamponokat sokszor méregdrágán lehet megvenni a boltokban, pedig erre a célra a szódabikarbóna szintén tökéletes – olyannyira, hogy gyakran a szárazsamponok is erre a csodaszerre építenek.

Használata során egyszerűen szórd a hajtövekre a szódabikarbónát, kicsit dörzsöld át, várj pár percet, majd fésüld át alaposan a hajadat, és már mehetsz is!

A szódabikarbónát egyébként a samponod dúsítására is felhasználhatod, különösen akkor, ha zsíros a hajad, hiszen ennek az anyagnak az egyik leghasznosabb szerepe a szépségápolásban éppen az, hogy segít legyőzni a zsírosodást.

Fogfehérítés házilag

A szódabikarbóna egyenesen remekbeszabott fogfehérítő szer. Természetesen, ahogy az arcradírozást, úgy a fogfehérítést sem szabad túlzásba vinni, függetlenül attól, hogy mennyire méregdrága terméket vásároltál, vagy milyen kezelésért fizetsz – a sok egész biztosan árt.

Ami biztos, hogy ha szódabikarbónát teszel a fogkrémedre, vagy magával a szódabikarbónával dörzsölöd át a fogaidat, akkor egy-két árnyalatot egész biztosan világosíthatsz rajta.

Kerüld a durva, erős mozdulatokat, és lehetőleg ne elektromos készülékkel mosd a fogaidat, továbbá hetente legfeljebb egyszer alkalmazd ezt a praktikát!

Fogfehérítés szódabikarbónával
istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást