Szobát bérelsz? Így tudod olcsón dekorálni

Szobát bérelsz? Így tudod olcsón dekorálni

Címlap / Otthon / Dekor / Szobát bérelsz? Így tudod olcsón dekorálni

Olvasósarok

A szoba mérete változó szokott lenni, de ha van egy üres részed, akkor csinálhatnál egy olvasósarkot. Sok bérlő arról panaszkodik, hogy nem akar a közös szobába kiülni, mivel ott az emberek jönnek-mennek, és nagyon nehéz egyedül lenni. Ha veled is ez a helyzet, azonban nem akarsz folyton az ágyban ülni, akkor egy kényelmes fészek jól fog jönni. Szerencsére nem kell egy egész fotelt vásárolnod, elég, ha beszerzel egy régi autógumit és pár nagyobb párnát. Ha szereted a fekete színt, akkor meghagyhatod eredeti állapotában, ha pedig változtatnál rajta, akkor egy kis festék is kelleni fog. Ezután csak a tökéletes méretű párnákra lesz szükséged, és már kész is a kényelmes sarok.

Dísztárgyak

A modern szobákban jól mutatnak a fények és a fehér dísztárgyak. Szerencsére nem kell túlzásba esni, pár ötletes égő és egy hatalmas fehér csillag segíteni szokott. Ha nem akarsz kész csillagot vásárolni, akkor te magad is elkészítheted, csupán parafadugókra lesz szükséged. Amennyiben egyedül nem iszol meg annyi üveget, akkor szólj a barátaidnak, hogy ők is szálljanak be. Ha elég dugót összegyűjtöttél, akkor csak egy kis fehér festékre lesz szükség és ragasztóra. Csinálj belőlük szívet, csillagot, amit akarsz.

Falidísz

A mai dekorációkról és kiadó szobákról általában elmondható, hogy mindenki fehér falat szokott kapni. A fehér tiszta, de gyorsan unalmassá válhat, viszont nem biztos, hogy megengedik a festést.

Ilyenkor te magad is elkészítheted a kedvenc díszedet. Először keresned kell egy hosszabb faágat, amit fel tudsz akasztani a falra. Gondolkodj nagyban, minél látványosabb legyen. Ezután fogj egy spárgát, vágd méretre, és jöhet a díszítés. Egyesek fényképeket tesznek rá, de egy üres tojástartót is szétvághatsz, mivel nagyszerű virágokat lehet belőle kivágni. Ha átfested a kartont, akkor senki sem fog ráismerni.

Saját szőnyeg

Amikor kiadó szobában élsz, mindig problémát jelent a túl sok ruha. Ha neked is rengeteg megunt pólód van, akkor most fel tudod használni, mivel készíthetsz belőlük egy igazi szőnyeget. Nincs más dolgod, mint apró csíkokra vágni a pólókat, majd összefonni. Az a legjobb, ha egymáshoz passzoló színeket választasz ki, ellenkező esetben nem biztos, hogy tetszeni fog a végeredmény. A kész fonott szálakat ezután egymás mellé kell raknod, ellenőrizni a méreteket és összevarrni. Az így kapott szőnyeg mehet a szobádba, miközben senki sem szólhat rád, és a pólóidat sem kellett kidobnod.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást