Dekor / Otthon

8 szobanövény, ami elűzi a negatív energiákat

8 szobanövény, ami elűzi a negatív energiákat

1/8 Szerencsehozó bambusz

Ázsiában évezredek óta a szerencse és a jólét szimbóluma. Egyenes, ég felé nyúló szára a fa elemet szimbolizálja, amely az életenergiánkra, a fizikai erőnlétünkre és a vitalitásunkra van hatással. A szerencsehozó bambusz nagyon hálás, igénytelen növény. Nem kell neki sok fény, így akár a lakás olyan pontjába is tehetjük, ahol nem éri közvetlen napfény – például a szoba keleti vagy délkeleti részére.

A bambusz jól érzi magát vízbe állítva is, így tökéletes választás lehet akár a konyhába vagy a fürdőszobába. Ez a növény toxikus hatású, így mindenképpen olyan helyre tedd, ahol sem a gyerekek, sem pedig a kis kedvencek nem érik el.

2/8 Közönséges futóka

Természetes és mesterséges fényben egyaránt megél. Szív alakú levelei a tűz elemet képviselik, ami melegséget és meghittséget teremt a lakás sötét és rideg pontjain. Nem csak a pozitív energiákat csempészi be otthonodba, de a lakás levegőjét is segít megtisztítani a különféle szintetikus méreganyagoktól, valamint növeli az oxigén áramlását is.

A futókát le is lógathatod, de fel is felfuttathatod egy virágrúdra – a feng shui szerint az ég felé néző növény ugyanis a jólétet és a gazdagságot hozza el. Ezt a növényt semmiképpen ne helyezd a szoba északi, keleti vagy északkeleti sarkába.

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást