Dekor / Otthon

8 szobanövény, ami elűzi az összes negatív energiát

8 szobanövény, ami elűzi az összes negatív energiát

1/8 Szerencsehozó bambusz

Ázsiában évezredek óta a szerencse és a jólét szimbóluma. Egyenes, ég felé nyúló szára a fa elemet szimbolizálja, amely az életenergiánkra, a fizikai erőnlétünkre és a vitalitásunkra van hatással. A szerencsehozó bambusz nagyon hálás, igénytelen növény. Nem kell neki sok fény, így akár a lakás olyan pontjába is tehetjük, ahol nem éri közvetlen napfény – például a szoba keleti vagy délkeleti részére.

A bambusz jól érzi magát vízbe állítva is, így tökéletes választás lehet akár a konyhába vagy a fürdőszobába. Ez a növény toxikus hatású, így mindenképpen olyan helyre tedd, ahol sem a gyerekek, sem pedig a kis kedvencek nem érik el.

Bambusz
istockphoto

2/8 Közönséges futóka

Természetes és mesterséges fényben egyaránt megél. Szív alakú levelei a tűz elemet képviselik, ami melegséget és meghittséget teremt a lakás sötét és rideg pontjain. Nem csak a pozitív energiákat csempészi be otthonodba, de a lakás levegőjét is segít megtisztítani a különféle szintetikus méreganyagoktól, valamint növeli az oxigén áramlását is.

A futókát le is lógathatod, de fel is felfuttathatod egy virágrúdra – a feng shui szerint az ég felé néző növény ugyanis a jólétet és a gazdagságot hozza el. Ezt a növényt semmiképpen ne helyezd a szoba északi, keleti vagy északkeleti sarkába.

Epipremnum aureum
istockphoto

3/8 Vitorlavirág

Ez a növény szépséges virágaival remek dekorációs elem lehet az irodában vagy akár a hálószobában is, hiszen mesterséges fényben is képes megélni.

Hosszú, csillogó levelei segítik a jó energiák áramlását az otthonodban. A vitorlavirág megtisztítja a szoba levegőjét az olyan káros gázoktól, mint például a szén-monoxid, a formaldehid vagy a benzol.

Vitorlavirág
istockphoto

4/8 Pálma

Nagysága és jellegzetes külseje miatt remek központi eleme lehet a térnek. Ha kedveled a trópusi hangulatot, akkor egy pálmafélét mindenképpen szerezz be.

Ráadásul nem csak éke lehet a lakásnak, de a bútorok és kárpitok ragasztásánál használt formaldehides gyanta, valamint az oldószerként használt xilol káros hatásait is semlegesíti.

Szobapálma
istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást