A csirkemell gyümölcsökkel elkészítve nagyon jó barátságot ápol. Kóstoltad már a csirkét szilvával? Ha elkészíted ezt a receptet, garantáltan nem fogsz csalódni!
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé 5 dkg edami sajt só bors fahéj 30 dkg szilva 15 dkg meggy 3 nyári alma 1+1 kiskanál barna cukor 1+1 dkg vaj 6-8 közepes burgonya olaj
Elkészítés:
Az alaposan megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd ha kihűlt, héját leszedjük.
A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Fahéjjal picit meghintjük.
A húsok mindkét oldalát kevés olajon megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a húsokat.
Egy vajjal vékonyan kikent tepsibe szedjük a hússzeleteket.
A gyümölcsöket megmossuk, a szilvát és a meggyet kimagozzuk. Az alma magházát kiszedjük, majd a gyümölcsöt felkockázzuk.
A serpenyőbe, amiben a hús sült, egy dekányi vajat teszünk, és annyi szilvát felszeletelve, amennyit a húsokra tudunk majd sorakoztatni. Barna cukorral megszórjuk, és karamellizáljuk a szilvát. Fahéjjal is enyhén meghintjük. Vigyázzunk, hogy nehogy leégjen!
A fahéjas-vajas szilvát csinosan a húsokra terítjük. A sajtot apró kockákra vágjuk, és a szilvás húsra sorakoztatjuk.
Vékonyan kivajazott tepsiben 180 fokon kb. 20 percig sütjük ezt a finom fahéjas szilvás csirkemellet.
A serpenyőben, amiben a hús és a szilva sült, átforgatjuk a burgonyát. A főtt burgonya is finomabb lesz a pörkanyagoktól.
A többi gyümölcsöt annyi vízben, hogy ellepje, főzni kezdjük. Fahéjjal, szegfűszeggel, kávéskanálnyi barna cukorral ízesítjük, majd a tejszínnel összefőzzük.
A szilvás húst szaftos főtt-sült burgonyával és a gyümölcsös ragúval tálaljuk.
Nagyon finom, különleges csemege akár az ünnepi asztalon!