Kevesebb a szeretői kapcsolat? Így hatott a harmadik hullám a félrelépőkre

Kevesebb a szeretői kapcsolat? Így hatott a harmadik hullám a félrelépőkre

Címlap / Szerelem / Szex / Kevesebb a szeretői kapcsolat? Így hatott a harmadik hullám a félrelépőkre

A viszony.hu társkereső oldal most egy kérdőíves felméréssel járt utána, hogy a saját felhasználóik hogyan élték meg az utóbbi, szerencsére lezáródni látszó időszakot. A magyar szeretői kapcsolatok képe sokkal árnyaltabb, mint elsőre hinnénk.

Online vagy személyesen?

A szeretői viszonyok ápolására alkalmas találkahelyek zárva voltak, a bérelhető búvóhelyek nem fogadhattak vendégeket, így az online megoldások előtérbe kerülhettek volna. A titkos viszonyt fenntartóknak csak a negyede szorítkozott kizárólag erre az érintkezési lehetőségre.

A válaszadók fele személyesen is meg tudta oldani a titkos találkozókat. Ha az elmúlt egy év távlatát vizsgáljuk, tízből négy társkeresőnek nem változott a szeretőzéshez való hozzáállása, és csak a harmada vallotta be, hogy óvatosabban folytatta a szeretői viszony keresését. 

Szeretői viszonyok a karantén alatt
simonapilolla/istockphoto.com

Megállapítható, hogy a járvány nem befolyásolta jelentősen a már meglévő titkos szerelmeket.

A válaszdók fele ugyanúgy fogja folytatni a viszonyát, vagy az új lehetőségek keresését, mint a karantén ideje alatt. A titkos kapcsolatoknak pedig csak negyede ért véget az elmaradt találkozók miatt, ugyanakkor megkérdezettek kétharmadának nem lett új szeretője a járvány kezdete óta. 

A járvány hatása a minőségre

Hiába nehezítette meg a járvány a titkos viszonyok fenntartását, úgy tűnik a minőségre nem volt jelentős hatással. Minden harmadik szeretői kapcsolat változatlan maradt és nem lett sekélyesebb, sőt! A már meglévő, fix párkapcsolataik közel fele is változatlan maradt, és csak 6%-a ért véget a lebukás miatt. 

Elmondható a magyar szeretőkről, hogy leleményesen megoldották a testi kapcsolat ápolását, mert csak a válaszadók negyede próbálta meg virtuális módon helyettesíteni a szexet.

Jól mutatja ez az eredmény is, hogy az otthoni összezártságban nehezebb egy fix párkapcsolat mellett az online légyottokat rendszeresíteni. Néhányan említették, hogy habár nem túl kényelmes, de az autójuk adottságait tökéletesen ki tudták használni egy-egy offline összebújáshoz.

A titkos viszonyra vágyóknak ettől függetlenül van mit bepótolni, legalábbis a kérdőívet kitöltők véleménye szerint. A megkérdezettek közel fele be szeretné hozni a lezárások alatt kimaradt időt, és keresni fogják a lehetőségeket a vágyaik kielégítésére, hiszen reményeik szerint most ismét fellendül majd az igény a szeretői kapcsolatok iránt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást