Szerető keresők: két kattintásra a párkapcsolaton kívüli szextől

Szerető keresők: két kattintásra a párkapcsolaton kívüli szextől

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szerető keresők: két kattintásra a párkapcsolaton kívüli szextől

A tartós párkapcsolaton vagy házasságon kívüli érzelmi és szexuális örömök megtárgyalása még a legközelebbi barátok között is tabu témának számít manapság. Szeretném leszögezni, hogy ennek az írásnak nem az a célja, hogy lehetőségeket mutasson be vagy legitimálja a házasságon kívüli kapcsolatok kibontakozását, de még csak az sem, hogy véleményt formáljon arról.

Csupán azon kíváncsiságomat igyekeztem kielégíteni, hogy azok, akik erre adják a fejüket, milyen utat járnak be, milyen érvek mentén haladnak, milyen üzenetet hirdetnek a számukra létrehozott társkereső oldalak és mik a válaszaik azoknak, akik mélységesen elítélik ezt a tevékenységet.

Egy biztos, ha valakinek ellenérzései vannak a nyitott kapcsolatokkal, az édes hármasokkal szemben, az ne olvassa tovább ezt az írást, mert itt bizony bőven lesz példa olyan nézőpontok bemutatására, amely alkalmat adhat a nyugalom megzavarására. Kezdjük is mindjárt azzal a társkereső oldallal – a párkereső szónak itt nem nagyon van létjogosultsága – amely 2010-ben indult, s azóta 33 országban van jelen, és állítólag közel 6 millió tagja van.

A VictoriaMilan már magyarul is elérhető blogjában pedig a közép-európai nők és férfiak érdeklődésére szabott cikkek olvashatók. Ennek egyik bejegyzése szerint a magyar nők átlagosan 29,4 éves korukban mennek férjhez és az 44,5 évesen lépnek félre először, már ha egyáltalán megteszik azt. Tehát több mint 15 év házasság után kopogtatnak új ajtókon – a társkereső oldal felmérése szerint – és ez a leghosszabb idő ebben a tekintetben a világon.

Szlovéniában ez 6,2 év, de a régió minden egyéb országában még a 40. születésnapjuk előtt rátalálnak az első szeretőjükre az arra fogékony feleségek. A társkereső egyébként a nyitóoldalon hirdeti, hogy ők a világelsők a házasságon kívüli afférok lehetőségének megteremtésében, kifejezetten házasságon kívüli kapcsolatokra tervezve, hitelesített felhasználókkal működnek.

A szerető kereső portálok a világ minden részén ugyanazzal érvelnek, ha támadás éri őket, ami pedig gyakran előfordul, főleg egy oldal indulása vagy egy jelentősebb reklámkampánya idején. Ezért a legtöbb oldal igyekszik bűvkörébe vonni olyan elismert személyeket, színeszeket, sztárokat is, akik révén sokak fejében megfogalmazódik: ha ő is így gondolja, akkor lehet, hogy én tévedek ezzel kapcsolatban.

Az ilyen típusú weboldalak alapítói azt mondják, nem hirdetni, népszerűsíteni szeretnék a megcsalást, csupán egy diszkrét és biztonságos felületet nyújtanak ahhoz, ami egyébként is megtörténne, az ilyen társkeresők létezése nélkül is.

Mint hangsúlyozzák: házasságon kívüli szex, félrelépések, ágyasok, szeretők mindig is voltak, de a modern kor technikai lehetőségeinek hála már nem piros lámpás negyedekben, vagy álruhában, az éj leple alatt történnek a dolgok, hanem a kanapéról megszervezve.

Mi számít hűtlenségnek?

Az, hogy kinek mi jelenti azt a határt, amin túl már megcsalásról beszélünk, egyénenként változik. Egyesek úgy vélik, már egy társkeresőre történő regisztráció is megcsalás, mások számára a konkrét testi kapcsolat sem, egészen az első szexuális együttlétig. Szintén mások úgy tartják, ha a párjukkal sikerült ezt megbeszélniük és engedélyt kaptak arra, hogy új vizekre evezzenek, akkor szó sincs félrelépésről, megcsalásról vagy házasságtörésről. I

lletve az sem tartozik ebbe a kategóriába – legalábbis egyesek szerint – ha korábban már a másik félről kiderült, hogy hűtlen volt, mert így ebben az esetben ez csak amolyan törlesztés vagy inkább bosszú. Leginkább tehát erkölcsi, lelkiismereti és kommunikációs irányvonalak azok, amelyek ezt a tág fogalomkört meghatározhatják, de objektív véleményre ne számítsunk.

Nyitott kapcsolat, ez lehet a megoldás?

Nem újdonság, hogy tőlünk nyugatabbra sokkal szabadabb légkör veszi körül azokat, akik hajlamosak egyfajta normaszegésre, ha azzal nem bántank meg másokat, nem nyilvánosan és főleg nem dicsekedve teszik azt. Dániában a házasságban élők 46 százaléka ismerte be, hogy a szentesített kötelék mellett viszonyokat tart fenn. Az érintettek egy része nyitott kapcsolatban él, tehát elismeri, hogy egyikük szexuális igénye (jóval) nagyobb, mint a másiké, és a hiányzó erotikát külső segítséggel pótolják.

Az érintettek elmondása szerint a mély érzelmi kötődés ugyanúgy megmarad ebben az esetben a házastársuk iránt, de a szenvedélyt, az izgalmakat mással tapasztalják meg, s erről a párjuk is tud. Sőt, sok esetben együtt keresnek harmadik-negyedik partnert. A félrelépők másik része pedig épp amiatt tartja kívánatosnak a titkos szexuális együttléteket, mert benne rejlik a lebukás veszélye, s ez a tudat fokozza az izgalmat.

Akárhogy is, az egyre erősödő keresletre bőséges kínálattal reagál a piac. Így tesz a viszony.hu is, amely hatalmas közfelháborodást keltett négy éve, indulása idején. Ám úgy tűnik, ezzel csak még nagyobb hírverésre tett szert az első hazai, párkapcsolatban élőknek szánt diszkrét szerető kereső, amely mottója: nem a házasságok szétbontása a cél, hanem azok megújítása. Ennek kissé ellentmond, hogy az oldal szerkesztői a „Leghíresebb megcsalások” című írásukban olyan ismert emberek félrelépéseiről írnak, mint pl. Ashton Kutcher, Tiger Woods, Bill Clinton, akik számára a viszony minden volt csak nem az aktuális házasságuk megújítása. Az említettek sorából egyébként is kilóg még Woody Allen, aki saját nevelt lányukkal csalta meg feleségét.

Mi kell a nőnek?

A portál saját fejlesztése a hűtlenségi index, amely több mint húsz konstanson alapul és az oldal indítása óta méri a magyarok hűtlenkedésre való fogékonyságát. Az index összetevői között szerepel többek között a témához kapcsolódó online keresések számának változása, a közösségi médiában, valamint a magyar weboldalakon történő említések száma. Ezen kívül az interneten azon társat keresők különféle aktivitásainak változásai is, akik kifejezetten párkapcsolatban élnek és ennek ellenére, vagy éppen emellett viszonyt keresnek maguknak az internet segítségével.

Az aktuális érték 141, ami meglehetősen magasnak számít. De a Viszony nem csak azt tudja, mennyi a félrelépési hajlandóságunk, hanem azt is megmondja, mi kell a nőnek. A több mint 20 ezer hűtlenkedő megkérdezésével készített felmérés alapján a magyar hölgyek olyan szeretőre vágynak, aki nem csak szenvedélyes, de vidám és jókat lehet vele beszélgetni. Emellett fontos az intelligencia, a nyitottság és az őszinteség. A férfiak ennél egyszerűbben fogalmaztak. Nekik az kell, hogy a szeretőjük legyen csinos, szép és igényes.

Mi történik, ha valaki vérszemet kap?

Elég nehéz elképzelni, hogy ha már valaki egyszer elkezdett kifelé kacsintgatni a házasságából és még talán élvezte is az ezzel járó lehetőségeket, ne bonyolódna bele egy második vagy akárhányadik viszonyba. A szerető keresőket kipróbáló férfiak csupán egészen kis része gondolkodik hosszútávú szeretői kapcsolatban. Jellemzőbb, hogy falni kezdik a nőket. Vagy egymás után vagy párhuzamosan.

A nők ezt máshogy élik meg. A hozzáértők szerint, aki féltékeny típus, az ne kezdjen szeretőzni, mert ő maga – nagy valószínűséggel – csak egy lesz a sok másik szerető közül. S bár ellentmondásnak tűnik, a legtöbb olyan nő, aki szeretőt tart, nem tudná elviselni, hogy a szeretőjének is legyen egy szeretője, míg ugyanez a férfiak számára nem jelent akkora problémát.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást