Párkapcsolat / Szerelem

A szerelem 7 típusa: csak a legszerencsésebbek élik át az utolsót

A szerelem 7 típusa: csak a legszerencsésebbek élik át az utolsót

Talán még nem hallottál Robert Sternberg amerikai pszichológushoz, pedig számtalan elmélet született már a tanulmányaiból. Ő úgy vélte, a szerelemnek három összetevője van: intimitás, szenvedély és elköteleződés. Ha ezek megvannak a kapcsolat mindkét tagjánál, akkor éveken, sőt évtizedeken át szerelmesek maradhatnak.

Ezek után alkotta meg későbbi teóriáját, amely szerint a szerelemnek hét típusa van, és csak az igazán szerencsések élik át az utolsót. Lássuk, pontosan melyek ezek!

1/7 Rajongás

Ezt a típusú szerelmet akkor érzed, amikor még nem annyira ismered a srácot, de már kapcsolatban vagytok. Még nem tudod, mennyi közös vonásotok van, ahogy azt sem, milyen eltölteni együtt egy hosszú hétvégét.

Mégis, megmagyarázhatatlan vonzalmat éreztek egymás iránt, és legszívesebben minden percet együtt töltenétek. Szinte rajongással tekintetek egymásra, és ez akkor is így van, ha nem igazán értetek egyet a legtöbb dologban.

Legalábbis eleinte…

2/7 Szeretet

Egy ilyen típusú “szerelemnél” azt érzed, hogy nyugodtan lehetsz önmagad. Hiszed, hogy a párod így is elfogad, hiszen sokat beszélgettek; ez alapján tudod, hogy mennyire sok közös vonás van bennetek. Azonban a rózsaszín köd, a rajongás ennél a fajtánál nincs jelen. Nem annyira fontos számotokra a szexuális együttlét, az intimitás, és a közös jövőről sem igazán beszéltek.

Szakértők szerint ez az a típusú kapcsolat, ami végül barátsággá alakul át.

3/7 Üres szerelem

A legtöbben akkor élik ezt át, amikor egy hatalmas szerelem után csalódás éri őket. Ekkor eldöntik, hogy többé nem lesznek őszintén szerelmesek, így a soron következő személy iránt nem is alakulnak ki erős érzéseik.

Jól érzed magad ezzel a sráccal, vicces, és szexuális téren is összehangolódtok, de tudod, hogy ha szakítanátok, nem törne össze a szíved. Általában ezek a kapcsolatok nem is tartanak sokáig, hiszen amikor bekopogtat valaki más az ajtódon, könnyen tovább állhatsz.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást