Nem hittem benne, de a szerelem tényleg bármikor betoppanhat!

Nem hittem benne, de a szerelem tényleg bármikor betoppanhat!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Nem hittem benne, de a szerelem tényleg bármikor betoppanhat!

Közkedvelt dolog ezzel dobálózni, persze aztán tapasztalat híján nehéz benne hinni. A szerelem az életünk legcsodálatosabb és legmisztikusabb dolga, ami átszövi az emberi életeket. Azt gondoljuk, hogy mi irányítjuk érzéseinket, de tulajdonképpen nincs hatalmunk felettük.

Szerelemre tervezve

Arra lettünk teremtve, hogy szeressünk és szeretve legyünk. Minden őszinte kapcsolódásban ezt keressük. Belénk lett programozva és ezért ez a legalapvetőbb motivációnk. Ugyanakkor a szerelmet mindenki más módon tapasztalja meg. Ha igazán átadjuk magunkat az érzésnek, akkor olyat kaphatunk, mint előtte soha. Ez aztán magával vonja a csalódás lehetőségét is, de az igaz szerelmét is.

Mindannyiunknak él egy kép a fejében, hogy a szerelemnek hogyan kellene kinéznie és, hogy kivel, mikor lenne a legjobb átélni. Nyilván a romantikus filmek sem segítenek abban, hogy a realitás talaján maradjunk, de ha szerelemről van szó, akkor talán nem is kell kapaszkodókat keresni. Ez az az érzés, amire nem hat az agyunk, biztonságban van az egótól, de csak akkor, ha valaki át meri adni magát teljes egészében a szerelemnek.

Miről szól a te tündérmeséd?

Ahogy felnövünk, úgy jövünk rá, hogy a szerelem nem csak a „Boldogan éltek, míg meg nem haltak”-ról szól. Szerelemben sérülünk és nevetünk, de közben nagyon szeretünk. Biztosan te is már ezer kimenetelt kidolgoztál a fejedben, hogy hol, mikor találkozol az nagy Ő-vel és a valóság nem biztos, hogy a képzeleted szerint alakult.

Ha mi irányítanánk mindezt, akkor valószínűleg minden másképp történne az életünkben, de a szerelem talán az egyetlen olyan dolog, amire nincs hatásunk.

Bár a hol, mikor, kivel kérdéseket nem tudod befolyásolni, az életedet te alakítod és te írod meg a saját tündérmesédet. Végül te választod ki a szereplőket és a cselekményt is, de ne akard túlságosan kontorollálni. Engedd, hogy életednek ezen területe szabadon áramolhasson, mindenféle megkötés nélkül.

johan du plessis/unsplash.com

MIKOR?

Nem csak a szerelem terén, úgy általánosságban türelmetlenek vagyunk. Mindent azonnal akarunk és lehetőleg úgy, ahogy elterveztük. Ez a görcsösség gátol abban, hogy a lehető legjobb dolgok történjenek meg velünk azokkal, akiket valóban mellénk rendelt a sors. Azt gondoljuk, hogy mindent jobban tudunk, tudjuk mi a legjobb számunkra. Csak azt felejtjük el, hogy az esetek többségében az egónk rabjai vagyunk.

Így történhet meg annyi vakvágány az életünkben, csupa olyan kapcsolatokkal, melyekben nem vagyunk a legboldogabbak. Persze ezek mind a tanulási folyamatunk része, de a cél az lenne, hogy belazuljunk és elengedjük a kontrollt. Mert ekkor, csakis ekkor történhet meg az a csoda, amire mindenki annyira vágyakozik. Bár nehéz belazulni, főleg akkor, ha annyira vágysz az igaz szerelemre, de próbálj meg ellazulni és ne görcsösen a MIKOR-on rágódni.

Szerelmünk lapjai

Szeretem hallgatni mások nem mindennapi szerelmi történeteit, de a legjobb érzés személyesen átélni. Velem mindig akkor történtek a legjobb, legszerelmesebb dolgok, mikor tényleg nem akartam szerelmes lenni és egyszerűen csak boldog voltam magamban.

Valószínű azért, mert ekkor tényleg jó volt a kisugárzásom és mások is szívesen kapcsolódtak ehhez a pozitív rezgéshez.

Amikor görcsösen, akarattal vágytam egy társra, soha nem érkezett, mert pont ezzel taszítottam el azt, aki beléphetett volna. Az sem volt célravezető, mikor az utolsó részletig megterveztem, hogy kibe kellene beleszeretnem. Fontos, hogy tudjuk mit akarunk, de csak nagyvonalakban. Tudd, hogy milyen kapcsolatra vágysz, milyen fontos tulajdonságokkal egy partnerben, de onnantól dőlj hátra és csak élvezd az utazást!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!