7 őszinte ok, amiért még mindig szingli vagy

Zabolai Margit
Írta: ,
7 őszinte ok, amiért még mindig szingli vagy

Egyedülállónak lenni nem feltétlenül rossz, hiszen mindenkinek meg kell találnia önmagát, mielőtt egy komoly kapcsolatban lehorgonyozhatna. Ha azonban már úgy érzed, jó lenne megtalálni az igazit, valamiért mégsem sikerül kapcsolatot kialakítanod, talán érdemes elgondolkodnod, nem valamelyik szokásod áll-e a boldogságod útjában. Dr. Lisa Firestone pszichológus és író összeszedte a leggyakoribb okokat, ami miatt még mindig szingli lehetsz.

Védelem

A rossz tapasztalatokból mindannyian tanulunk, ha egyszer megégettük magunkat, nem akarunk újból ugyanabba a hibába esni.

Ez rendjén is van, csakhogy az óvatosság túlzott védekezésbe csaphat át, amikor annyira félünk a csalódástól, hogy falakat emelünk magunk köré, és senkit nem akarunk beengedni azon keresztül.

Ha esélyt sem adsz a kapcsolatoknak, nem fogsz ugyan csalódni, de az igazi sem talál így rád.

Egészségtelen vonzalom

Mindannyian szeretjük kicsit a rosszfiúkat, de a legtöbben képesek belátni, hogy ki az, akivel működőképes kapcsolatot lehet kialakítani, és ki az, akivel nem.

Amikor sebezhetőnek érzed magad, és egy kapcsolatba menekülsz, hajlamos lehetsz lejjebb adni az elvárásaidat, de az is lehet, hogy egy rossz gyerekkori élmény miatt eleve a nem megfelelő partnereket keresed.

Aztán ha ezek a kapcsolatok csalódással végződnek, hajlamosak vagyunk a partnerünket okolni, elfeledkezve arról, hogy mi magunk akartuk őt párunknak. A „rossz” vonzalom felismerése az első lépés, hogy olyan párt találj, aki hosszú távú kapcsolatra is alkalmas.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?