Szakítottatok és elköltözött? Az alábbi 5 tipp segít újra birtokba venned az otthonod

Szőke Angéla
Írta: ,
Szakítottatok és elköltözött? Az alábbi 5 tipp segít újra birtokba venned az otthonod

Szakítottatok? Bizonyára nem könnyű. Úgy szakítottatok, hogy együtt éltetek és el költözött? Úgy még nehezebb. Szerencsére az otthonunk is olyan, mint mint mi: fel tud frissülni és meg tud újulni. Ha minden a volt szerelmedre emlékeztet és azt szeretnéd, hogy a lakás megújuljon, ez az öt tanács neked szól.

1. Szabadulj meg az emlékektől

Hogyan tudnál továbblépni, ha minden rá emlékeztet? Szabadulj meg minden tárgytól, amit tőle kaptál, vagy meghatározó közös emléket őriz kettőtökről. Ez nem lesz könnyű, de sajnos szükséges, mert ha körbevesznek az emlékek, nem fogsz tudni továbblépni.

Ha egy-egy tárgyhoz jó emlék köthető az exeddel kapcsolatban és nem szívesen válnál meg tőle, akkor csak pakold el szem elől.

Az idő minden sebet begyógyít, így bármilyen szörnyű is volt a szakítás, pár év múlva már nem fog fájni, ha a kezedbe veszed.

2. Kreatívkodj

Ilyenkor jól jön minden olyan elfoglaltság, ami eltereli a figyelmed és ha még hasznos is, akkor pláne jó terápia. Nézz neten egy jó kis „DIY”, azaz „do it yourself” (csináld magad) projektet, azaz készíts valami jópofa dekorációt saját kezűleg. Ha nem a kézügyességedről vagy híres, akkor nézz valami egyszerűbb feladatot, egészen biztosan találsz majd valami neked valót. A saját kreáció készítése nemcsak jótékonyan elfoglal, hanem egyenesen gyógyító hatással bír: egyrészt sikerélmény, másrészt még az otthonod is szépül tőle.

3. Új dekoráció

Ha nem kenyered a kézzel készített tárgyak otthoni gyártása, akkor vegyél valami új dekorációt. Ha évek óta ugyanazokat a fényképeket, képeket nézegeted a falon, vagy csetreszeket a polcon, akkor ideje, hogy lecseréld őket, hidd el, nagyobb hatása lesz, mint gondolnád. Esetleg van egy idézet, vagy kép, amit az exed utált? Annál jobb, szerencsére már nincs itt, hogy beleszóljon a dekorba, keretezd be és a falra vele!

Tegyél ki új, számodra inspiráló képeket, fotókat, dísztárgyakat, melyekkel vizuálisan is erősíted az új fejezetet az életedben. 

4. Új ágynemű

A hálószoba és az ágy felfrissítése talán a legfontosabb, elvégre itt aludtatok összebújva és itt töltöttétek a legszenvedélyesebb intim pillanatokat. Próbálj ki valami olyan merész dizájn-megoldást, amit eddig nem mertél megtenni.

Pink vagy piros falak? Miért is ne, ez aztán a dramatikus változtatás. (Először azonban csak az egyik falon próbáld ki az ütős színt, nehogy túlterhelje a teret.) Új ágyvég, vagy egy nagy, erotikus festmény a falra? Hajrá! Pár új szett ágynemű is nagy jelentőséggel bír, hiszen a régi lepedők szimbolikusan is sok emlékkel bírnak, a frissek pedig az új kezdetet erősítik.

5. Legyen vendégváróvá az otthonod

Ahogy a mondás tartja, a barátok olyan pszichológusok, akikkel inni is lehet. Ez így is van és egy csúnya szakítás után ajánlatos hozzájuk fordulni. Ilyenkor jó, ha az ember nincs sokat egyedül, hogy az önsajnálatban és szívfájdalmában dagonyázzon.

Hívd át a barátaidat és a lakást alakítsd igazi vendégváró kuckóvá. Vegyél mókás poharakat, amikből koktélozhattok, esetleg egy szép új étkészletet és tarts vacsora partit. Néhány új díszpárna – vagy párnahuzat – egy hangulatos égősor és már egészen más hangulatban borozgathattok este a csajokkal. Néhány kedves növény is szépen bemelegíti a teret, melyben egyből jobban érzi magát az ember. A kis dolgok, az apró részletek számítanak igazán, ha a lakásod újra birtokba szeretnéd venni egy ilyen „trauma” után.

Kép forrása: mashiki/Depositphotos.com, unsplash

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv