Párkeresés válás után - Hogyan kezdj el ismerkedni?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egy nagy szerelmet sosem könnyű lezárni, de főleg nehéz a helyzet akkor, ha válásról van szó. Ebben az esetben jóval többször szembesülünk a kudarccal, kezdve az ügyvédi papírmunkával, az osztozkodással, vagy éppen az esetleges gyermek-elhelyezési nézeteltérésekkel. De, ha mindezt magad mögött tudtad, idővel benned is felmerül majd az igény arra, hogy ismét legyen melletted valaki. Lássuk, hogyan kezdhetsz el ismerkedni!

Vajon készen állsz?

Először azt kell tisztáznod, hogy valóban lezártad-e a kapcsolatodat, mert sajnos, ha még nagyon megalázottnak érzed magad, esetleg csak bizonyítani szeretnél másoknak, vagy éppen magadnak, akkor balul fognak elsülni a dolgok. Részben jó, ha simogatod az egódat azzal, hogy igenis kellesz másoknak is, de nem tudod az exférjed orra alá dörgölni mindezt, ha pár hónap múlva véget ér az újabb nagy szerelem. Ráadásul, ha azt érzed, hogy neked bizonyítani kell, akkor nem is mondhatjuk, hogy teljesen túlléptél volna a történteken.

Amennyiben még negatív megnyilvánulásaid vannak a múlttal kapcsolatosan - nem tudsz róla higgadtan beszélni, csak azt tudod hajtogatni, hogy mennyire kiszúrtak veled, akkor még nem állsz készen. Akkor sem, ha igazad van, és tényleg nem hordott a hátán a Föld még egy olyan alávaló férjet, mint amilyen a tiéd volt.

Időt kell hagynod magadnak, hogy túllendülj a múlton. Ezt nem lehet sürgetni. Nem lehet meghatározni azt sem, hány hónap vagy év kell hozzá, hiszen mindannyian mások vagyunk és másképp éljük meg a fájdalmainkat.

Előbb talál társat az, aki ki akart lépni a kapcsolatból és utóbb, akinek még el kell engednie az érzelmi fonalat. Ha utóbbi vagy te és még a múlton rágódsz, akkor rá fogsz görcsölni a jövőre és így egyszerűen nincs értelme új kapcsolat után nézned.

Párkeresés válás után - Hogyan kezdj el ismerkedni?

Kezdd el fejleszteni önmagadat!

Sokakat teljesen padlóra küld egy válás, és ezen az égvilágon semmi szokatlan nincsen. Egy teljesen új élet vár rád, teljesen új körülményekkel, mint amiket addig megszokhattál – ez még az önbizalomdús embereket is kicsit elbizonytalanítana. Normális, amit most érzel, akárcsak az, hogy idővel majd ebben az új helyzetben is meg fogod látni a pozitív dolgokat, és azokat az előnyöket, amiket korábban háttérbe kellett szorítanod, pontosan a házas életed miatt.

Az egészséges önbecsülés nem csak azért fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, hanem azért is, mert sokkal könnyebben fogod megtalálni magadnak a leendőbelidet, ha értékes embernek érzed magad.

Minden könnyebben megy, ha tudod, hogy mennyit érsz, és veled bárki jól járhat. Ha nem így érzed, akkor keresd meg sorban azokat a „hibáidat”, amiket szeretnél kijavítani, és készíts tervet, hogyan kerekedhetnél felül rajtuk. Fontos, hogy ne halogasd ezeket a változtatásokat, tedd meg az első lépéseket még ma!

Mozdulj végre!

Párkeresés válás után - Hogyan kezdj el ismerkedni?

Ezt értheted szó szerint, és átvitt értelemben is. A sport mindenkinek jót tesz. Segít levezetni a feszültséget, formálja a testedet, és ami extra pluszpont, hogy általa csomó új embert ismerhetsz meg. Persze, sok olyan edzésforma akad, ahol csak nőkkel edzhetsz együtt, de ezzel sincsen semmi probléma. Sőt, ezt is a javadra fordíthatod! Nagyobb eséllyel fogsz szóba elegyedni – legalábbis fesztelenül – egy nővel, mint egy férfival, márpedig személyében könnyen lehet, hogy egy új barátnőre fogsz bukkanni. Ez pozitív változás rád nézve, hiszen jó esély van arra, hogy a válás során megannyi barátot is elveszítettél, de legalábbis átformálódott a társaság, amit megszoktál.

Emiatt az új barátok nagyon fontosak, és ami ténylegesen segítségedre lesz számodra az, hogy ők is új embereknek fognak bemutatni. Amikor például kiruccantok valahova az edzőtermen kívül, akkor jó esély van rá, hogy csatlakozol az ő bandájukhoz, márpedig ott bizonyára akadnak férfiak is. Sokkal könnyebb barátokon keresztül ismerkedni ígéretes jelöltekkel, mint más úton-módon. Természetesen nem lehetetlen, hogy éppen a villamoson futsz össze, vagy egy párkeresőn akadsz rá az igazira, de barátokon keresztül tényleg könnyedebb és spontánabb lehet az ismerkedés.

Ideje tehát társaságba járnod, akár vadidegenek közé is. Bátran! Ha nem jött be az adott edzés, tanfolyam, program, akkor legközelebb nem mész el – ha új helyen jártál, úgysem ismer senki, így nem is veszíthetsz semmit.

Képek forrása: YuliyaKirayonakBO/Depositphotos.comshotsstudio/Depositphotos.com