Női taktikázás – árt vagy használ?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Míg egyes nők képtelen a taktikázásra, mások befolyásolására, addig akadnak olyanok, akiknek lételemük a manipulálás. De mennyire helyes mindezt kivetíteni a kapcsolatunkra? Jó, vagy rossz a tudatos taktikázás?

Taktikázás a kapcsolat elején

Manapság gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy legalább egy kicsit ne taktikázzunk az alakuló kapcsolatunk elején.

Ennek főleg az az oka, hogy nagyon sokan elvesztették bizalmukat a másik nemben, ezért mindenképpen szeretnének meggyőződni az illető szándékairól. Tudatosan, vagy akár tudat alatt tesztelik, komolyan gondolja-e az egészet, illetve mennyire kitartó.

Ez akár jól is elsülhet, hiszen a hátsó szándékkal érkezők hamar feladhatják a küzdelmet, míg azok, akik valóban szerelmesek, csaknem mindent bevállalnak.

Éppen utóbbi az, ami lényegében meg is buktathatja a dolgot: ha valakinek csak a bizonyításról szól az élete, és közben alig-alig kap vissza valamit, akkor esetleg feladhatja a dolgot még azelőtt, hogy a kapcsolat kibontakozhatna.

Meg kell találni az arany középutat

Bár vékony mezsgyén jár az, aki taktikázik, mint írtuk, nem mindig rossz ez a ténykedés. Ugyanakkor tudni kell, hogy csak akkor válhat be, ha egyébként komolyak a szándékaid, és csupán ellenőrzés végett, vagy női mivoltod megerősítésére használod fel.

Igaz, hogy a legtöbb férfi alapvetően elítéli a taktikázást, de amikor benne vannak a közepében, gyakran élvezik a történéseket.

Ha ügyesen alakítod a dolgokat, akkor hagyod, hogy a férfi vadásszon rád, hiszen kicsit bizonytalanságban tartod, s ez a játszma mindkét félnek izgalmas és érdekes lehet.

Az óvatos, puhatolózó, ám mégis figyelmes taktikázás csak a javadra válhat, de nagyon fontos, hogy sose tekints a másikra játékszerként. Ha valamiért már nem veszed komolyan a dolgokat, akkor ne játssz vele, zárd le az egészet minél előbb.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019