Női taktikázás – árt vagy használ?

Írta: ,

Míg egyes nők képtelen a taktikázásra, mások befolyásolására, addig akadnak olyanok, akiknek lételemük a manipulálás. De mennyire helyes mindezt kivetíteni a kapcsolatunkra? Jó, vagy rossz a tudatos taktikázás?

Taktikázás a kapcsolat elején

1/6 Taktikázás a kapcsolat elején

Manapság gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy legalább egy kicsit ne taktikázzunk az alakuló kapcsolatunk elején.

Ennek főleg az az oka, hogy nagyon sokan elvesztették bizalmukat a másik nemben, ezért mindenképpen szeretnének meggyőződni az illető szándékairól. Tudatosan, vagy akár tudat alatt tesztelik, komolyan gondolja-e az egészet, illetve mennyire kitartó.

Ez akár jól is elsülhet, hiszen a hátsó szándékkal érkezők hamar feladhatják a küzdelmet, míg azok, akik valóban szerelmesek, csaknem mindent bevállalnak.

Éppen utóbbi az, ami lényegében meg is buktathatja a dolgot: ha valakinek csak a bizonyításról szól az élete, és közben alig-alig kap vissza valamit, akkor esetleg feladhatja a dolgot még azelőtt, hogy a kapcsolat kibontakozhatna.

Meg kell találni az arany középutat

2/6 Meg kell találni az arany középutat

Bár vékony mezsgyén jár az, aki taktikázik, mint írtuk, nem mindig rossz ez a ténykedés. Ugyanakkor tudni kell, hogy csak akkor válhat be, ha egyébként komolyak a szándékaid, és csupán ellenőrzés végett, vagy női mivoltod megerősítésére használod fel.

Igaz, hogy a legtöbb férfi alapvetően elítéli a taktikázást, de amikor benne vannak a közepében, gyakran élvezik a történéseket.

Ha ügyesen alakítod a dolgokat, akkor hagyod, hogy a férfi vadásszon rád, hiszen kicsit bizonytalanságban tartod, s ez a játszma mindkét félnek izgalmas és érdekes lehet.

Az óvatos, puhatolózó, ám mégis figyelmes taktikázás csak a javadra válhat, de nagyon fontos, hogy sose tekints a másikra játékszerként. Ha valamiért már nem veszed komolyan a dolgokat, akkor ne játssz vele, zárd le az egészet minél előbb.

A leggyakoribb taktika

3/6 A leggyakoribb taktika

A taktikázás egyik leggyakoribb módja, ha elérhetetlent játszol (ugyebár ez is a vadász-áldozat kapcsolatra hajaz).

Nem, vagy csak későn veszed fel a telefont, nem válaszolsz az üzenetre, elkésel, stb. Ezekkel az a gond, hogy manapság már nagyon átlátszóak, hiszen mindenkinél ott a mobilja, és azt is látni, ha elolvastuk az üzenetet.

Óvatosan lehet, sőt, kell, hogy kéresd magadat, de sokkal inkább a lebecsülés jele, ha nem veszed figyelembe a másik megnyilvánulásait.

Ráadásul ezzel azt is kockáztatod, hogy az udvarlód megsértődik, és ha komolyak a szándékaid, ezt követően neked kell próbálkoznod, márpedig éppen ezt akartad elkerülni.

A mértéktartás tehát kulcsfontosságú. Nem dől össze a világ, ha elsőre elfogadod a meghívást, és nem böngészed órákon át a határidőnaplódat…

Legyél inkább megközelíthetetlen

4/6 Legyél inkább megközelíthetetlen

Míg egyes férfiaknál kifejezetten szükség lehet egy kis próbatételre, önmagunk kéretésére, addig másoknál egyáltalán nem jön be a taktikázás.

Éppen ezért talán helyesebb eleve félretenni az előítéleteket és a mesterséges manipulálás helyett inkább a nőiességre helyezni a hangsúlyt.

Egy igazi nő ugyanis kicsit mindig megközelíthetetlen, attól olyan izgalmas és érdekes, ám amikor végre közel enged magához valakit, akkor nem fél teljesen megnyilvánulni.

Ne nevezzük taktikázásnak az egészséges megközelíthetetlenséget, hiszen sokkal felemelőbb lenne a nagy átlag magánélete, ha senki sem adná túl könnyen magát.

Az ilyesfajta elérhetetlenség kifejezetten vonzó tud lenni és sokkal elfogadhatóbb mindkét fél számára.

Taktikázás a kapcsolat alatt

5/6 Taktikázás a kapcsolat alatt

Ez már egészen más tészta, mint amit a kapcsolat alakulása alatt felmerülő játék felölel. Míg utóbbi esetén sokszor lényeges a taktikázás, a megközelíthetetlenség érzete, addig a párkapcsolatban csak ártani tud a manipuláció.

Mindegy, milyen szinten történik, elég csak egyszer lebukni valamilyen aprócseprő butasággal, és a bizalom máris meginoghat.

A párkapcsolatba nem fér bele a taktikázás, ha szükségesnek érzed, akkor ott sokkal mélyebben rejlő probléma vár megoldásra. Ez a veszélye annak, ha a viszony alakulásakor nem tudsz mértéket szabni, nem találod az említett arany középutat.

Ha beleesel ebbe a csapdába, akkor a kapcsolat alatt is szerepet kell játszanod annak érdekében, hogy fenntartsd a látszatot, és sosem lehetsz önmagad, ami nyilván tarthatatlan.

Tanulság

6/6 Tanulság

Egy szó, mint száz: egy kis játék, incselkedés a kapcsolat alakulásakor fontos és jó dolog, később azonban egyre többet és egyre őszintébbet kell magadból adnod a siker érdekében.

Ez persze sokaknak hihetetlenül nehéz, hiszen éppen arra kell sort keríteniük, amitől féltek, éppen valaki más kezébe helyezik a saját boldogságukat.

Azt tudni kell, hogy egy tartalmas viszonynak csak így van értelme, de egyébként a kezdeti taktikázás, játék után jó eséllyel érezni fogod, hogy nincs vesztenivalód.

Elvégre pont az az egésznek a lényege, hogy mindketten tisztába kerüljetek vele, mit tervez, gondol, és főleg hogyan érez a leendő kedves.

A manipulálás viszont soha nem volt, és nem is lesz elfogadott, sem a szerelmeket, sem más, emberi kapcsolatokat illetően.