Mert néha nincs más megoldás: Így szerethetsz ki valakiből

Kovács Andrea
Írta: ,
Mert néha nincs más megoldás: Így szerethetsz ki valakiből

Az egyik legnehezebb dolog a világon az, ha valakit nagyon szeretsz, de ő ezt nem képes viszonozni. Ilyenkor előfordulhat, hogy saját magadat hibáztatod az adott helyzetért, és folyamatosan keresed a hibáidat – pedig nem erről van szó. Nem minden szerelem tart örökké, és vannak, akiknek csak egy rövid fejezet jutott az életünkben. Persze a továbblépés nem olyan egyszerű, mint azt szeretnénk, de hidd el, nem lehetetlen!

Összeszedett emlékek Kép forrása: dasilvaboards.tumblr.com

Írd össze egy kis füzetbe azokat az okokat, amik miatt nem működött a kapcsolatotok, és sokszor boldogtalannak érezted magad. Ez sokat segíthet rendezni a gondolataidat és elűzni azokat a pillanatokat, amikor rád tör az érzés, hogy nagyon hiányzik az exed.

Egy szakítás után ugyanis hajlamos lehetsz úgy emlékezni a múltra, mintha az tökéletes lett volna. Pedig jó eséllyel ugyanezekkel a problémákkal találnátok szembe magatokat, ha újra kezdenétek – az egyetlen dolog, amit képes vagy megváltoztatni a múlttal kapcsolatban az az, hogy hogyan tekintesz vissza rá.

(Ideiglenes) távolságtartás Kép forrása: farmgirlinflipflops.com

Szüntess meg minden kapcsolatot kettőtök között. Persze az tényleg jó dolog, ha végül barátság alakul majd ki köztetek egy nap, de amíg az érzéseid nem halványultak el, szükséged lesz egy kis távolságra.

Próbálj meg távol maradni a Facebook profiljától, ne próbáld meg minden fotóját kielemezni, és végképp ne írj neki üzenetet.

Természetesen nem kell teljesen elutasítóan viselkedned vele; kedvesen is tudtára adhatod, ha esetleg keresne téged, hogy neked még időre van szükséged – a lényeg, hogy átmenetileg tarts némi távolságot.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)