3 fontos lecke, amit meg kell tanulnod, ha szingli vagy - ezek után könnyebb lesz bevonzanod a szerelmet

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az élet minden egyes szakaszában tanulhatunk valami hasznosat – kamaszként, álláskeresőként, családanyaként, és persze egyedülállóként is. Minden periódusnak vannak pozitív és negatív vonatkozásai egyaránt, és ez alól a szingliség sem kivétel. De milyen fontos leckéket kell elsajátítanod akkor, ha szeretnéd végre bevonzani a szerelmet?

Az önismeret elsődleges egy boldog párkapcsolat előtt

Az első lecke, amit egyedülállóként meg kell tanulnod, hogy a boldogság csak akkor talál rád, ha tudod, mit akarsz. Márpedig, ezzel csak akkor leszel tisztában, ha ismered saját magadat. Egyedülállóként sokkal több időd van magadra, a személyiséged fejlesztésére, mint egyébként, ráadásul nem is kell senkihez sem igazán komolyan alkalmazkodnod.

Ennek az időszaknak arról kell szólnia, hogy megismered az igényeidet, a természetedet, hogy mi fontos számodra, milyen céljaid vannak. Ha kitalálod, számodra mit jelent a boldogság, az élet tényleges szeretete, élvezése, akkor sokkal nagyobb eséllyel – és gyakran teljesen váratlanul – talál rád a szerelem.

Ennek nem csak az az oka, hogy az önismerettel karöltve együtt jár az önbizalom, hanem azt is, hogy a személyiséged fejlesztése során sokkal több olyan helyre eljutsz, ahova egyébként nem mennél (pl. egy tanfolyamra, workshopra). Már pedig ez kifejezetten jó taktika arra az esetre, ha új embereket szeretnél megismerni.

A saját boldogságod nem másoktól függ

Vagy, ha ezt szeretnéd, azzal sokkal többet kockáztatsz, mintha inkább magadra támaszkodnál. Sokan azért nem találják a boldogságot, mert azt hiszik, hogy valahol kívül, a nagyvilágban kell keresniük, pedig a boldogság elsősorban odabenn, a saját lelkedben kezdődik. Ez most kicsit megfoghatatlannak tűnhet, de nincs is ennél nagyobb igazság. Jó példa rá, hogy valakinek az is melegséggel tölti el a szívét, ha kicsit a természetben tartózkodhat, másnak pedig az sem elegendő, ha gondolkodás nélkül, bármikor bármit megvehet. Ugyanez igaz a szerelemre is! Ha azt reméled, hogy pusztán az boldoggá fog tenni, hogy nem vagy egyedül, akkor tévedsz.

Egy párkapcsolatban is lehetsz éppolyan magányos, elhagyatott, mint akkor, ha szingli vagy, hiszen egy rossz párkapcsolat semmivel sem jobb az egyedüllétnél. Sőt!

Az előbbi életleckéhez visszakanyarodva, a saját boldogságod, önmagad megismerése a te feladatod, és kizárólag tőled függ a levezénylése. Nyilvánvaló, hogy sok-sok apróságot tesznek hozzá a mindennapjaidhoz a környezetedben élők és a körülményeid, de azt neked kell eldöntened, hogy boldog leszel-e, vagy éppen elkeseredett – ez bizony nem annak a függvénye, hogy van-e valakid, vagy nincs.

Az álomba illő párkapcsolat csak mese

Sok egyedülálló egy bizonyos idő után nem találja az összhangot a két véglet között: vannak, akik álomba illő kapcsolatot képzelnek el maguknak, mások viszont eljutnak oda, hogy „már minden mindegy”, csak legyen valakijük. Egyértelmű, hogy egyik véglet sem éppen szerencsés. Utóbbit talán nem kell különösebben magyarázni, abból nem szoktak jó (de legalábbis boldog) dolgok kisülni, ha az emberek vonzalom, szerelem nélkül kötik össze az életüket.

A túlságosan idilli elképzelésnek is van ára, de álmodozni még mindig jobb, mint végső elkeseredésben, hirtelen dönteni. Sajnos nehéz reálisnak maradni akkor, ha már akár évek óta teljesen egyedül vagy, de meg kell próbálnod. A háttérben az is állhat, hogy rossz példákat láttál magad körül, és elhatároztad, hogy te megkeresed a hibátlan férfit. A gond ezzel az, hogy általában csak a kapcsolat közepén derül ki, az illető valóban hibátlan-e.

Nincs olyan ember, akiben minden tökéletes lenne, ez csak plátói elképzelés. A kérdés inkább az, hogy számodra hibátlan-e?

Ez nem fog kiderülni néhány találka, vagy pár hét járás után sőt, sokszor azok a párkapcsolatok fordulnak át szenvedélyes szerelembe, amik kifejezetten bonyolultak és nehézkesek voltak az elején. Szóval, az egyik utolsó lecke, amit a szingliség során meg kell tanulnod, hogy életszerű elvárásokat kell támasztanod a párkapcsolatok elé. Nem reális, ha nincsenek elvárásaid, de az sem, ha nincs férfi, aki megközelíthetné őket.

Kép forrása: sanneberg/Depositphotos.com

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019