Így segít felismerni a testetek, hogy már a végét járja a kapcsolatotok

Írta: ,

Akár létezik hatodik érzék, akár nem, mindenkinek vannak megérzései. De vajon honnan jönnek ezek a figyelmeztetések? Nos, ha az összes forrást nem is tudjuk számodra felfedni, az biztos, hogy súg a tested, és a szerelmed teste is – egy jó ideig csupán tudat alatt. Segítünk, hogy felismerhesd az árulkodó jeleit annak, hogy már messze nem vagytok azonos hullámhosszon!

Felmegy a pulzusod Kép forrása: 500px.com

1/6 Felmegy a pulzusod

Amikor izgulunk, sokat aggódunk, vagy éppen feszültek vagyunk, akkor a szervezetünk egyfajta védekező helyzetbe kényszerül.

Ennek egyik árulkodó tünete az, hogy megemelkedik a vérnyomásunk és a pulzusunk.

Bár nem biztos, hogy tudatosodott benned, mindennek oka a barátod, ha az ő társaságában rendszeresen, vagy akár időszakosan azt tapasztalod, hogy majd’ kiugrik a szíved (és nem azért, mert még mindig annyira szerelmes vagy), akkor gondolhatsz arra, hogy valami nagyon nincs rendben köztetek.

Sokkal többet fáj a gyomrod Kép forrása: iamtrueblue.tumblr.com

2/6 Sokkal többet fáj a gyomrod

Bizony, ezt is a feszültségre, idegeskedésre tudjuk visszavezetni. Tipikus modern betegség pl.

a gyomorfekély, vagy éppen a reflux, ami részben azért alakul ki, mert az állandó stresszben élő emberek gyomorsava gyakran túlteng.

Nos, pontosan ugyanez játszódik le a te szervezetedben is, bár nem csupán egy konkrét ok miatt idegeskedhetsz.

Azonban, ha azt veszed észre, hogy az utóbbi időben gyakran ég, fáj a gyomrod, sokszor – látszólag ok nélkül – görcsbe rándul, akkor jó, ha a párkapcsolatodat is górcső alá veszed.

3/6 Fogyni, vagy hízni kezdesz

Egyénfüggő, kiből, mit hoz ki, ha nem igazán szuper a párkapcsolata.

Vannak, akik egyszerűen képtelenek enni, bár ez általában már akkor szokott előfordulni, amikor kézzel foghatóak a gondok. Addig az étvágytalanság lehet intő jel, aminek részben a korábban említett, gyomrot érintő diszkomfort érzet az oka.

Mások éppen a vigaszt keresik az evésben, jellemző módon édességekkel, nassolnivalókkal próbálják pótolni azt, amit a párkapcsolatukból nem kapnak meg.

Ha úgy tűnik, ok nélkül leszel étvágytalan, vagy kezdesz sokkal többet falatozni, akkor bizony ideje, hogy átgondold, merre tart a kapcsolatod.

Állandósul benned a feszültség Kép forrása: lesbabiolesdezoe.com

4/6 Állandósul benned a feszültség

Kicsit olyan lesz az életed, mintha a hónap minden napján a PMS tüneteitől szenvednél. Leírhatatlanul feszült vagy, úgy érzed, bőven elég, ha valaki csak rossz szemmel néz rád, és máris felrobbansz.

Nem tudsz konkrét okot megnevezni, ami miatt bosszankodnod kellene, vagy ami ennyire ingerültté tett, csak azt tudod, hogy majdnem szétvet a düh.

Ez a feszültség nagyon könnyen eredhet a kapcsolatodból, csak előfordulhat, hogy még nem ismerted fel a kiváltó okokat. Persze, nem feltétlenül jelenti mindez azt, hogy szakítanotok kell, de arra figyelmeztet, hogy ki nem mondott sérelmeid és gondolataid vannak.

Elkap a hányinger Kép forrása: trendhunter.com

5/6 Elkap a hányinger

Ez bizony már jóval komolyabb jel, ami jó eséllyel arra mutat rá, hogy közeleg a kapcsolatotok vége.

De miről is ez pontosan? Ha kettőtökről van szó, akár esküvőről, családalapításról, akár csak egy hosszúhétvégéről, akkor elkap a hányinger. Ezt értheted akár szó szerint is, de persze nem kell egyből arra gondolnod, hogy nyomban a vécékagylót fogod ölelgetni.

A lényeg az, hogy gombócot érzel a torkodban, összeszorul a gyomrod, esetleg kicsit pánikolsz is. Ez már jóval túlmutat a hétköznapi és normális aggodalmon, úgyhogy foglalkoznod kell vele.

6/6 Mindkettőtök testbeszéde elutasító

A testbeszéd értékelése nem csak a szociális fejlődésünk során elsajátított ismeretanyag, hanem bizony egy tanulható dolog. Ebből adódik, hogy ha tudatosan odafigyelsz, észreveszed majd, hogyan változik a testbeszédetek, mikor közelít a kapcsolatotok vége.

Ilyen pl. az, hogy kerülitek a mély, és hosszú szemkontaktust, ha keresztbe teszitek a lábatokat, kezeteket magatok előtt a másik társaságában.

Intő jel az is, ha nem fordultok teljes testetekkel egymás irányába, sokszor zavarónak érzitek, ha összeértek, pl. akár a vállatok, mikor filmet néztek.