Légy óvatos! 5 jel, hogy a párod érzelmi zsaroló

Írta: ,

A fizikai bántalmazóhoz képest az érzelmi zsarolót nem könnyű felismerni. Szóban, szavakkal bántalmaz téged, ám ha szeretünk valakit, akkor sokáig képtelenek vagyunk ezt felismerni. Hogy segítsünk, összegyűjtöttük az árulkodó jeleket, amelyre érdemes figyelned!

Gyakran kritizál Kép forrása: playbuzz.com

Az érzelmi zsarolás egyik formája, ha a párod folyamatosan kritizál.

Negatív megjegyzéseket tesz a külsődre, lehet, hogy azt hajtogatja, hogy fogynod vagy híznod kellene, túl vastag a combod vagy megjelent egy pici úszógumi a hasadon.

Kritizálhatja továbbá a főztödet, a ruháidat, a barátnőidet vagy a kedvenc tévéműsorodat, a lényeg, hogy rendre eléri, hogy kellemetlenül érezd magad a bőrödben.

Ha ez történik, egy idő után szégyenérzet keríthet hatalmába és kevésnek érezheted magadat. Vedd észre a jeleket és ne hagyd magad!

Rövid pórázon tart Kép forrása: gencept.com

Az érzelmi zsaroló fő jellemzője, hogy nem szereti, ha párja nélküle megy el otthonról.

Először csak azt veszed észre, hogy hümmög arra, ha azt mondod, elmész a barátnőiddel este táncolni, legközelebb már rosszalló pillantást vet rád, majd pedig kijelenti, hogy nem szeretné, hogy elmenj.

Ezáltal lelkiismeret-furdalást kelt benned és ha szereted őt, akkor elkezded a barátnőidet hanyagolni és csak a pároddal foglalkozol.

Ez azonban nagy hiba, nem szabad hagynod, hogy ő szabja meg neked, mit csinálj. Egészséges párkapcsolatban mindkét fél rendelkezik megfelelő szabad térrel.