5 tipikus vita, ami minden kapcsolatban megvan, és 5 tanács, amivel megszüntethetitek őket

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Minden kapcsolatban vannak kisebb-nagyobb összezörrenések, és teljesen egyedi az is, melyik páros mennyi időt tölt veszekedéssel. De bátran mondhatjuk, hogy vannak olyan tipikus viták, amik – ha nem is állandóan, de időszakosan – egész biztosan felbukkannak minden kapcsolatban. Lássunk ezekből néhányat!

Ha megegyezik a munkabeosztásotok és a napirendetek, ráadásul a bioritmusotok is egy rugóra jár, akkor nagyon szerencsések vagytok. Sajnos nem ez az átlag!

Sokkal jellemzőbb, hogy az egyik fél tovább maradna fenn, a másik inkább aludna, vagy tévé nézés helyett olvasna – csakhogy a tévé zavaró, ha az ember egy könyvbe mélyedne, és a lámpafény is idegesítő tud lenni, mikor nagyban moziznál.

Megoldás: Mindenképpen alakítsatok ki az otthonotokban egy tévézős sarkot, mégpedig a hálószobán kívül. Így aki pihenni, olvasni szeretne, megteheti a hálóban, aki tovább maradna fenn, az meghúzhatja magát a tévésarokban.

 

Ha véletlenül megegyezik az ízlésetek a nyaralás helyszínét, idejét és formáját tekintve, akkor biztos, hogy nálatok is tipikus vita a pakolás kérdése.

Aligha van olyan páros, aki ne különbözött volna össze azon, hogy mennyi cuccot vigyen magával az üdülésre, és azokat ki pakolja el.

Megoldás: Legjobb megoldás, ha az vállalja a pakolást, akinek jobban és helytakarékosabban megy – egy átlagembernek nem kell olyan sűrűn bőröndbe rakodnia, hogy ez vita kérdése legyen. Amennyiben mégis probléma köztetek, osszátok meg a feladatokat!

Ha a párod precízebben tud rakodni, akkor az a minimum, hogy mindent gondosan (és már összehajtogatva) odakészítesz számára. Természetesen ugyanez a rendszer fordítva is tökéletesen tud működni.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019