6 fatális Facebook-hiba szakítás után

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A közösségi oldal manapság menthetetlenül az életünk részét képezi. Míg egyeseknek sikerül megtalálni az arany középutat, addig mások túlzásba viszik a használatát, amivel nem csupán rossz képet festenek magukról, sajnálatos módon sokszor nevetségessé is válnak – főleg az érzelmileg kiszolgáltatott helyzetekben.

„Minden férfi egyforma”

Abszolút normális, hogy most ezt gondolod, és jó eséllyel a hasonló cipőben járó, szingli barátnőid meg is erősítik az álláspontodat.

Azonban nem szerencsés, ha mindez egy üzenőfali beszélgetésben, virtuális hátsimogatás mellett zajlik, mert annak nyoma marad.

Míg az otthon, négy fal között eltöltött, „klasszikus” barátnői csevejnek semmilyen más fültanúja nincs, addig a közösségi oldalon lefolytatott beszélgetést akár mikrofon mögött, a főtéren is lebonyolíthatnátok. 

A legtöbb embernek rosszul esik a pletyka, főleg akkor, ha éppen mélyponton van, de sokan bele sem gondolnak, hogy a mendemondáknak éppen saját maguk adnak szárnyakat.

Te ne kövesd el ezt a hibát, ne kürtöld azonnal világgá, hogy utálod, mert később könnyen megváltozhat a véleményed.

„Majd én megmutatom”

A második gyakori probléma a nyilvános sértegetés, önsajnálat után a túlzásba vitt bulizás, amit friss szakítás után mindenképpen ildomos a lakhelytől távol lebonyolítani.

Ilyenkor sajnos a hölgyek többsége hajlamos arra, hogy olyan fotókat posztoljon, amivel nem vet éppen túl jó fényt magára, sem a nőiesség, sem a büszkeség terén.

Sok mindenkinek szüksége van arra, hogy szakítás után kieressze a fáradt gőzt, amivel abszolút nincs is semmi gond, bár nem feltétlenül az egyéjszakás kalandok hordozzák a megoldást. 

Az viszont éppenséggel rendkívül negatív fényben tüntet fel az összes ismerősöd előtt, ha kompromittáló bejegyzésekkel, képekkel hívod fel a tevékenységedre a figyelmet.

Emellett sajnos nem feltétlenül éred el a várt hatást az exednél sem…