A szemfestés technikája 8 lépésben

A szemfestés technikája 8 lépésben

Címlap / Stílus / Arc / A szemfestés technikája 8 lépésben

A szemfestés nem művészet, egyszerű lépésekben elvégezhető szépségápolási rutin. Pillanatok alatt javíthatsz megjelenéseden és vonzóvá teheted tekinteted, csak követned kell a 8 lépést.

1. Arctisztítás

Mosd meg langyos vízzel az egész arcod. Az előző sminket előtte töröld le sminklemosó tejjel, majd kend át a bőröd tonikos vattával.
Egy törölközővel itasd le a nedvességet az arcodról. Sminkelés előtt a bőrnek száraznak kell lennie.

2. Korrektor

A szem körül alapozót is használhatsz, de egy folyékony korrektor a legjobb választás. A szem körül mindig használj a bőrödnél egy-két árnyalattal világosabb korrektort.
A szem alatt pöttyözd be a bőrt, majd az ujjaiddal gondosan kend be a szem körül (különösen az elszíneződéseket, sötét karikákat).

3. Szemhéjfesték

A szemhéjra egy primer alapozót is felvihetsz, de ha korrektoroztad, akkor nem igazán kell. Ideális esetben a szemhéjfesték 2-3 féle árnyalatból áll. Mindig kell legyen az árnyalatok közt egy nagyon világos árnyalat, amellyel az egész szemhéjadat befested, egészen a szemöldökcsontig.
A középső árnyalatot használd a szemhéjra, a sötétet pedig a szempilla vonalában. Mindhárom színt kend el, hogy ne legyenek határozott vonalai. Ha különleges alkalomra sminkelsz, csillámot is felvihetsz a szemhéjra.

4. Szemceruza

A szemceruzát mindig a szemfesték után alkalmazzák. A legjobb színek a sötét tónusúak. Kezdjük a felső szempillák vonalán, a szem belső részéről indulva és haladjunk kifele.
A szemceruza lehet ecsetes is. Ismételd meg a folyamatot az alsó szempillák alatt is középről kifele haladva. A vonalak legyenek vékonyak és pontosak, hisz a szemet szeretnénk kiemelni, nem a nagy sötét vonalakat.

5. Fény

Emeld ki a szemed egy világos szemfestékkel. A szem belső sarkából indulva rajzolj egy V-t. Ettől megnyílik a tekintet és mélységei lesznek a szemnek.

6. Szemöldök

A szemöldök alatt használd ugyanazt a világos szemfestéket – vagy azonos tónusút – mint a szemsarokban (arany és rózsaszín tónusok a legmegfelelőbbek) és kend be vele a szemöldök alatt (a közepétől kifele haladva).

7. Szempillagöndörítés

Ebben a lépésben göndörítheted a szempillákat. Az íves hosszú szempillák mindig elragadók. Használj szempilla-sütővasat.

8. Az utolsó lépés a szempillaspirál

Fontos, hogy a legvégén alkalmazd. Előszőr hunyd le a szemed és fésüld át a szempillaspirál keféjével a szempillák felső részét.
Nyisd ki a szemed, majd alkalmazd az alsó részén cikk-cakkos mozdulatokkal. Egy szempillafésűvel válaszd szét az összeragadt pillákat.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!