Háztartás / Otthon

Ez a svéd haláltakarítás és ettől működik

Ez a svéd haláltakarítás és ettől működik

Tévhitek a módszerrel kapcsolatban

Magnussen szerint az emberek fel vannak háborodva, mikor mondja nekik, hogy nem kell időskorig várni a svéd haláltakarítással. Szerinte úgy is felfogható ez, mint a minimalizmus egyik módja. Azzal, hogy a felesleges dolgokat kiiktatjuk életünkből, csak nyerhetünk, hiszen helyet csinálunk annak, mai igazán számít és ez fizikai és átvitt értelemben is értendő.

A módszer segítségével olyan dolgokkal fogjuk körbevenni magunkat, amik igazán számítanak és hozzátesznek életünkhöz. Amit pedig feleslegesnek ítélünk, nem feltétlenül kell kidobnunk, eladhatjuk vagy tovább ajándékozhatjuk egy rokonnak, barátnak, vagy rászorulónak. Jót tesz érzés, hogy más örömét leli majd abban, ami nekünk már nem ad pozitívumot.

Rendszerezett kamra
istockphoto

Csak lazán

A svéd haláltakarításnak nincsenek szigorú szabályai, mindenki a saját tempójában és felfogásával állhat neki. Amennyiben helyet szabadítasz fel az otthonodban, az elmédben és a lelkedben, illetve a káoszból rendet csinálsz, jól csinálod. A kevesebb haszontalan tárgy eredménye egy szabadabb és tartalmasabb élet lesz.

Rendrakás otthon
istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást