Hozzávalók:
1 kicsi, apróra vágott hagyma
2 gerezd aprított fokhagyma
2 evőkanál van
2 csésze sütőtökpüré
2 csésze tyúkhúsleves alaplé
¼ csésze tejszín
½ csésze tejföl
¼ teáskanál szerecsendió
1 teáskanál só
¼ teáskanál fehérbors
2 evőkanál friss, aprított petrezselyem
¼ csésze reszelt sajt (amilyet szeretsz)
0,5 kg penne (vagy a kedvenc tésztád)
Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőben süsd meg a hagymát és a fokhagymát vajban, amíg meg nem puhul.
2. Add hozzá a sütőtököt, az alaplevet, a tejszínt, a tejfölt és a fűszereket! Alkalmankénti kevergetés mellett főzd tíz percig lassú tűzön, közben pedig főzd meg a tésztát is sós vízben!
3. Az ízlésed szerinti állagúra főtt tésztát add hozzá a sütőtökös szószhoz, majd kevergesd további 2-3 percig! Végül szórd bele a petrezselymet, és kész is. Reszelt sajttal tálald!