Akár egy szaftos sültet készítesz, akár valami édes finomság kerül ki a konyhádból, a sütőd jó szolgálatot tehet neked. De ahogyan koszos edényben sem állnál neki főzni, úgy a sütődnek is tisztának és higiénikusnak kell lennie. A nehéz hozzáférhetőség és a makacs szennyeződések miatt persze nem olyan könnyű csillogó-villogó állapotban tartani ezt a berendezést, de adunk néhány tippet, hogy könnyebb legyen a feladat!
2/4 Így tisztítsd meg a rácsokat
A rácsok megtisztítása a legtöbbek számára egy nem-szeretem munka, de nem érdemes halogatni, mert csak annál makacsabbak lesznek a szennyeződések.
Szükséges anyagok: mosogatószer, szivacs, szódabikarbóna
A rendszeres tisztításhoz mosogatószeres szivaccsal és forró vízzel töröld át a rácsokat.
Makacs szennyeződések esetén áztasd a sütő rácsát forró vízbe, mosogatószerbe és néhány kanál szódabikarbóna keverékébe. Hagyd a sütőrácsokat ebben a keverékben ázni 15-30 percig, mielőtt puha szivaccsal tisztára súrolod őket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!