Életmód / Receptek

Így készülnek a legfinomabb ételek sütőzacskóban: ez a közös titkuk

Isteni receptek

Pikáns ropogós sült oldalas hagymás burgonyaágyon

Hozzávalók: 1 kg oldalas, 3 fej vöröshagyma, ¾ kg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, 1 evőkanál Erős Pista, 1 evőkanál csípős ketchup, 2 evőkanál olíva olaj, chili (ízlés szerint), só, bors

Elkészítése:

Vágd kisebb darabokra az oldalast, sózd be, majd tedd félre. Egy kisebb tányérban keverd össze a pácot: használd fel a mustárt, az Erős Pistát, a ketchupot, az olajat a chilit és a borsot, végül reszeld bele a fokhagymát. A páccal alaposan dörzsöld át a húsokat, majd tedd félre néhány órára, vagy egy egész éjszakára. Mosd meg a burgonyákat, vágd őket cikkelyekre (újkrumpli esetén a héjukat akár fenn is hagyhatod), a hagymákat pedig negyedeld el. Egy evőkanálnyi olajban forgasd meg őket, majd rendezd a zacskó aljára. A pácból kivett oldalasokat tedd a köret alapanyagai közé – ha nem férnek el köztük rendesen, akkor rendezd őket a tetejükre. 180 fokos sütőben kb. egy óra alatt süsd készre az ételt (a zacskón keresztül is ellenőrizheted a hús puhaságát hústű segítségével), végül 10-15 percnyi időtartamra vágd szét a zacskót, és pirítsd meg az ételt.

Olvastad már?  A vágyon túl: a megcsalás valódi okai, amikről kevesen beszélnek

Egyszerű fűszeres diétás csirkemell, friss salátával

Hozzávalók: 1 kg csontos csirkemell, 2 evőkanál Piros Arany, ½ evőkanál bio fűszerkeverék (vagy Vegeta), 1 evőkanál olívaolaj

A salátához: jégsaláta, 2 evőkanál natúr joghurt, citromfű, olíva olaj, csipet só, fokhagyma

Elkészítése: A csontos csirkemellet mosd át, majd keverd össze egy edényben a fűszerkeveréket a Piros arannyal és az olívaolajjal. A páccal alaposan dörzsöld át a csirkemellet, ha van időd, akkor tedd félre néhány órára.

Közben készítsd el a köretet: tépkedd kisebb falatokra a jégsalátát, alaposan mosd át. Keverd össze az öntet hozzávalóit: a joghurtba tegyél egy leheletnyi olajat, kevés sót, reszeld bele egy kisebb gerezd fokhagyma felét, majd apríts mellé citromfüvet. Alaposan keverd össze és frissen öntsd a salátára.

A csirkemellet a zacskóban 180 fokon, kb. ½ óra alatt süsd készre, végül pár percig grillezd ropogósra a bőrét. 

Oldalak: 1 2 3