Életmód / Receptek

Így készülnek a legfinomabb ételek sütőzacskóban: ez a közös titkuk

Elrendezés és aprítás pipa? Akkor már csak arra kell figyelned, hogy mennyi ételt halmozol a zacskódba! A sütőzacskót ugyanis sosem szabad teljesen telepakolni, mindig hagynod kell benne egy kis helyet a távozó gőzöknek. Ugyanakkor az sem szerencsés, ha alig pár falatot raksz bele, miközben a legvégén kötöd meg. Sülés közben a zacskó megduzzad, de ez teljesen normális, nem kell miatta aggódnod, nem fog szétdurranni. Ennek ellenére viszont érdemes néhány lyukat ejtened a tetején hússzúró tűvel.

A sütőzacskót teheted a sütő rácsára is, de ajánlatosabb egy tepsiben elrendezned. Ha véletlenül mégis kilyukadna, kiszakadna, akkor nem a sütő aljából kell kiszedegetned a hozzávalókat, ráadásul így egyenletesebben fognak átsülni az alapanyagok. A legtöbb zacskót 200 fokig sem szabad hevíteni, márpedig a rács hajlamos lehet a túlmelegedésre, úgyhogy a tepsi emiatt is jobb választás.

A zacskó lezárásához a hagyományos csomó  is megfelelő, de ha nincs hozzá hely (és nem kaptál záró kupakot), akkor egy zacskóból levágott csíkot, vagy az egyszerű cérnát is használhatsz.

Végül érdemes az ételt kicsit megpirítanod, hiszen nincs is jobb, mint amikor a falatok kívül ropogósak, belül viszont puhák és omlósak. Ehhez csak egy kisebb lyukat kell vágnod a zacskó tetején, majd a szinte teljesen kész ételt 10-15 percig, rendszeresen locsolva pirítanod. Fontos, hogy ne hagyd tovább a sütőben, mert az utolsó pár perc is elég lehet arra, hogy a belső nedvesség elpárologjon.

Olvastad már?  Milyen apa (lesz) a párod? A csillagjegye sokat elárul róla

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3