Az alábbi káposztaétel mellé adhatsz főtt tésztát, rizst vagy krumplit. A nyers hozzávalókból kb. 25 dkg a megfelelő mennyiség.
Ha hússal szeretnéd fogyasztani, 20 dkg felvágottat is tehetsz bele, miután a káposztát az elején megpároltad.
Hozzávalók:
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 vöröshagyma
- 1 pohár tejszín
- só
- bors
- szerecsendió vagy köménymag
- olívaolaj
Elkészítés:
A kelkáposztáról távolítsd el a hervadt leveleket, és mosd meg. Ezután vágd félbe, és főzd sós vízben 10 percig.
Vágd csíkokra, és szórd meg köménymaggal vagy őrölt szerecsendióval.A felvágottat most kell előkészíteni: vágd fel apróra, párold olívaolajon 5 percig, majd keverd a kelkáposztához. Add hozzá a tejszínt, és főzd vele közepes lángon 5 percig. Rakd bele a párolt, ízesített káposztacsíkokat. Körettel tálald.