Életmód / Receptek

Így készülnek a legfinomabb ételek sütőzacskóban: ez a közös titkuk

Így készülnek a legfinomabb ételek sütőzacskóban: ez a közös titkuk

Miért előnyösek?

A sütőzacskó első és legnagyobb előnye, hogy segítségével akár extra zsiradék nélkül, diétásan tudod elkészíteni az ételeket. Emellett az is fontos, hogy a húsok és a zöldségek a zacskóban a saját levükben párolódnak, az ízek tehát teljes harmóniában keverednek egymással. A különleges párolódási technikának köszönhetően egyúttal elkerülheted, hogy a húsok és a zöldségek kiszáradjanak, miközben az omlósság gyakorlatilag garantált.

Nem utolsó szempont ráadásul, ha a te életed is egy nagy rohanás, hogy a legtöbb sütőzacskós recept után nem, vagy csak alig kell mosogatnod! Ha például a zacskó alján kevered össze a pácot, majd óvatosan összeforgatod benne a húsokat, akkor sem a sütés előtt, sem utána nem kell majd a piszkos edényekkel foglalkoznod. Persze ha ezt a praktikát követed, arra azért ügyelj, hogy ne járja át mindenütt a szósz a sütőzacskó falát! Bár logikusnak tűnhet jó alaposan összerázni az egészet, sülés közben a vékony pácréteg ráéghet a zacskó falára, és így nem lesz túlságosan szívderítő a fogás. 

Előkészítési lehetőségek és hasznos trükkök

Ha igazán biztosra mennél a fogást illetően, akkor egy nagyméretű tálban forgasd össze a hozzávalókat: zöldségeket, húsokat és persze a fűszereket. Egészen leheletnyi zsiradékot tehetsz az alapanyagokra a könnyebb elegyedés érdekében, de ezt természetesen el is hagyhatod. (A pácolt ételeket néhány órára, vagy akár egy egész éjszakára beteheted a hűtőbe is, így az ízek jobban összeérnek, a végeredmény pedig még finomabb lesz.)

A legtöbb zacskó használati utasítása szerint úgy kell elrendezned az ételeket, hogy azok ne fedjék egymást, hogy minden egyforma intenzitással tudjon megsülni. Persze ennek ellenére néha óhatatlanul is egymásra kerülnek a hozzávalók – ilyenkor viszont arra figyelj, hogy mindig alulra kerüljenek a zöldségek, felülre pedig a húsok (vagyis mindig az az alapanyag legyen a legmagasabban, ami a legtöbb zsírt engedi).

Emellett érdemes a méretekre is ügyelni: ha a hús nehezebben sül meg, akkor a zöldségeket vágd nagyobb darabokra, s ugyanez igaz akkor is, ha a köret alapanyagai különbözőek (értelemszerűen más időtartam szükséges a sárgarépának és a felkarikázott lilahagymának). Ha mégis kétségeid támadnak, akkor süsd külön zacskóban a köretet és külön a húst, így ugyanis még jobban minimalizálhatod a bakik lehetőségét!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást