Mustban pácolt kacsacomb hagymás szőlővel

Mustban pácolt kacsacomb hagymás szőlővel

Címlap / Életmód / Receptek / Mustban pácolt kacsacomb hagymás szőlővel

Nemcsak jól hangzik, hanem jó is! A mustban pácolt és sütött kacsacomb átveszi a szőlő minden aromáját, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók: 

4 kacsacomb, 2 dl must (vagy szőlőlé)
1 kávéskanál szárított majoranna
60 dkg apróbb burgonya
10 gerezd fokhagyma
2 kisebb fej vöröshagyma
4 szál újhagyma
2 babérlevél
10 szem bors
20 dkg libazsír
1 tk méz
20 szem szőlő

Elkészítése:

1. Az előkészített kacsacombokat öntsd le a musttal vagy szőlőlével és egy napig pácold hűtőszekrényben.

2. Ezután sózd meg, szórd le majorannával. A zöldségeket mosd meg. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.

3. Az egyik hagymát vágd szeletekre, tedd tepsibe, helyezd rá a combokat.

Tedd mellé a fokhagymákat, a babérlevelet, szórd meg borssal és tedd rá a libazsírt. Önts alá 1 dl mustot, egy kis vizet és süsd nagyon lassan, puhulásig.

4. Néha locsold meg és amikor már majdnem puha, tedd mellé az előre lefőzött burgonya szeleteket. Süsd, amíg a burgonya is kezd lepirulni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást