Hozzávalók:
4 kacsacomb, 2 dl must (vagy szőlőlé)
1 kávéskanál szárított majoranna
60 dkg apróbb burgonya
10 gerezd fokhagyma
2 kisebb fej vöröshagyma
4 szál újhagyma
2 babérlevél
10 szem bors
20 dkg libazsír
1 tk méz
20 szem szőlő
Elkészítése:
1. Az előkészített kacsacombokat öntsd le a musttal vagy szőlőlével és egy napig pácold hűtőszekrényben.
2. Ezután sózd meg, szórd le majorannával. A zöldségeket mosd meg. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
3. Az egyik hagymát vágd szeletekre, tedd tepsibe, helyezd rá a combokat. Tedd mellé a fokhagymákat, a babérlevelet, szórd meg borssal és tedd rá a libazsírt. Önts alá 1 dl mustot, egy kis vizet és süsd nagyon lassan, puhulásig.
4. Néha locsold meg és amikor már majdnem puha, tedd mellé az előre lefőzött burgonya szeleteket. Süsd, amíg a burgonya is kezd lepirulni.