Háztartás / Otthon

6 dolog, amit sokkal sűrűbben le kell cserélni, mint szoktad

6 dolog, amit sokkal sűrűbben le kell cserélni, mint szoktad

Sminktermékek

Tedd a szívedre a kezed! Ugye a te sminkcuccaid között is lapul néhány olyan darab, ami már jócskán túl van a lejárati idején? Túlságosan szereted őket, vagy esetleg a márka beszüntette valamelyiket – számtalan oka lehet, hogy féltve őrizzük ezeket.

Jó tudni azonban, hogy a lejárati időn túl használt kozmetikai és sminktermékek nem tesznek jót a bőrnek, a baktériumok könnyen elszaporodnak a felületükön, az ecsetekkel pedig szépen felviszed a bőrödre. Kiütések, bőrpír, irritáció, fertőzés lehet az eredmény. Általában egy felnyitott tégely ikon, benne egy számmal jelzi, hogy felbontás után hány hónapig használhatod az adott terméket.

Szempillaspirál

Bőrgyógyász-kozmetológusok szerint felbontás után maximum két hónapig szabad használni a szempillaspirálokat. A bennük lévő kefe-applikátorok érintkeznek a szempillákkal, így a festékbe sok por, utcai szennyeződés kerül, így baktériumok melegágya lesz.

Szempillaspirál
istockphoto
Rúzs, szájfény, ajakbalzsam

Ha szakszerűen használod a rúzsokat, ajakfényeket, akkor mindig tiszta ecsettel viszed fel, véletlenül sem érsz hozzájuk kézzel, és nem kened a tubusból direkt a szádra. Ebben az esetben se használd egy évnél tovább. Azonban sokan nem így, hanem egyből a szájra viszik fel, emiatt sajnos hamarabb elszaporodhatnak a felületén a kórokozók. Ha te is inkább ezt a metódust követed, akkor jobb, ha gyakrabban cseréled a rúzsaidat.

Sminktermékek rendszeres cseréje
ShevarevAlex/istockphoto.com
Pirosító

Ezeknél is meg kell nézni a felhasználhatósági jelzést, de általában 24 hónapig használhatók. Ez persze csak akkor igaz, ha odafigyelsz, hogy mindig tiszta ecsettel vidd fel az arcodra.

Oldalak: 1 2 3

3 hozzászólás

 • Avatar
  janika
  2021.02.28., 14:20

  feleséket is divat tyakraban cseréllgetni
  azt akor ha öregecskedik
  divatyamultá vállt a hüsék. Salynos, mondom énn!

  Válasz
 • Avatar
  janika
  2021.02.28., 20:36

  és azt arsógatyát is lekaláb hetente ilik nem elék havonta mer akor kialakul a havipaly

  Válasz
 • Avatar
  janika
  2021.03.02., 14:12

  há ralytam kivüll nemsok valakit érdekell a cik de mék egy példát hozok mindeggy vitaindittónak, a tanka Putyi is ilyen.

  Válasz

Írj egy hozzászólást