Le a stresszel!

Le a stresszel!

Címlap / Életmód / Egészség / Le a stresszel!

A tartós stressz, és a rengeteg általa kiváltott következmény, bizony menthetetlenül megmutatkozik az arcunkon és a bőrünkön.

Az állandó nyomás, és feszültség miatti kiegyensúlyozatlanság, olykor nagyon próbára tesz minket! Ilyenkor nem árt, ha van pár jól bevált praktikánk arra az esetre, hogy kicsit kiszakadjunk a hétköznapok meg nem álló mókuskerekéből, és kicsit törődjünk magunkkal! Ilyenkor egy frizurakészítés vagy egy pihentető masszázs, esetleg egy új smink, felér több hét szabadsággal is!

Ne engedd, hogy a stressz eluralkodhasson rajtad és átvegye a mindennapjaid feletti irányítást! Most adunk pár tippet arra az esetre, hogy ezek az apró felüdüléssel szolgáló csodák tovább tarthassanak!

Megfelelő mennyiségű alvás esetén, a test regeneráló folyamatai magasabb fokozaton működnek

Azok, akikhez volt olyan kegyelmes a sors, és megadta számukra a lehetőséget, hogy a csodálatos napsütötte mediterrán vidékeken élhetnek, ők sokkal feszesebb és szebb bőrrel büszkélkedhetnek! Talán te is megfigyelted ezt már! Ez pedig nem ok nélkül van! Ugyanis a déli népeknél bevezetett, és ősi hagyománynak számító, rendszeres délutáni szieszta, azaz a kötelező pár óra alvás, igen kedvezőleg hata bőrre.

Akár évekkel is fiatalíthatod bőrödet, ha pár órára csak ledőlsz kicsit szunyókálni, amikor lehetőséged van rá! Legalább ennyire fontos viszont, a megfelelő mennyiségű és kielégítő éjjeli alvás is, ugyanis ilyenkor minden órában más-más szervrendszer regenerálódik, és nagyon fontos szerep hárul az ekkori sejtmegújulásra. Tehát mindig pihenj amennyit csak tudsz, és a minőséget tartsd szem előtt! Nyugodt, békés körülmények között történjen a regenerálódás, különben nem fogja magát tudni kipihenni és feltölteni a szervezet!

Stressz hatására megfeszülnek az izmok

Nem hiába, hogy rengeteg ősi és természeti nép, már évezredekkel ezelőtt is speciális masszázstechnikákat fejlesztett ki, amik pontosan azt a célt szolgálták, hogy a stressz kiváltotta izomfájdalmakat felszámolják. Ezek a gyúró, simogató és nyomkodó mozdulatok, olyan ingereket váltanak ki, amik kifejezetten a stressz mérgezte gócokat pusztítják el, és így tovább segítik a megfelelő energiaáramlást. A megkötött izomgócoknak búcsút inthetsz, az energiablokkok pedig végre újult és felfrissült állapotban folytathatják tovább a munkájukat.

Még otthon sem megy könnyen a lazítás?

Nagyon sok ember alszik rosszul, vagy szinte éberen, a rengeteg napi idegesség, kudarc vagy feszültség miatt, mert egyszerűen képtelen arra, hogy legalább erre a kis időre ellazítsa az agyát. Ugye ismerős a helyzet? A rossz alvás ma már szinte népbetegségnek számít. Sokat segíthetsz egyszerű otthoni praktikákkal is ezen, ha például különböző aromaterápiás szereket használsz, különösen ajánlott az aromaolaj fürdővízbe csepegtetve! Az így kapott nyugtató fürdő, ellazít és felkészít a kiegyensúlyozott alvásra. Fejfájásra, álmatlanságra, kimerültségre, izomfeszülésre és görcsökre, vagy szimpla idegességre, egyaránt kitűnő megoldást nyújthat!

Jógázz és megnyugszol!

Ez az egyik legősibb módszer a világon, amit már az első pillanattól fogva tudatosan arra alkalmaztak, hogy megszüntessék és felszámolják általa a stresszt. A vele járó fizikai mozgás, nagy segítséget nyújthat az ideg, nyirok és keringési rendszerre, valamint a szívre és az egyéb belső szervek működésére is nagyszerű hatással bír! A relaxációs, belső, meditációs gyakorlatok pedig, elengedhetetlenek a fizikai és pszichés egyensúly megtartásában. Általa csökken a feszültség, feltöltődsz energiával, önbizalommal, és jelentősen erősítheted vele az állóképességedet is!

A nagy nyomás alatt, állandó késztetést érzel egy kis nassolásra

Tipikus probléma, ami szinte kivétel nélkül mindenkit elér! Idegesség és erős fokú feszültség hatására, sokszor érezzük úgy, hogy képesek lennénk felenni akár az egész hűtőszekrényt is egyszerre. Mindegy hogy mit, csak étel legyen! Különösen vonzóak viszont ilyenkor, a különböző édességek, és nassolni való falatkák. Ennek oka az, hogy stressz alatt a szervezetnek nagyon sok energiára van szüksége az anyagcseréhez, ezt pedig legkönnyebben az édes élvezetekkel lehet pótolni!

Ha lehet ne a csokoládén tengődj, használj inkább természetes alapanyagokat, mint mondjuk a gyümölcscukor, ami szintén édes, viszont tele van B6-vitaminnal és magnéziummal, ezek párosa pedig a lehető legjobb választás az ideges életmódra. Ugyanis a B6-vitamin elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a magnézium pedig stresszoldó és nyugtató, izomlazító hatással bír!

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!