Vendégszoba musthaves, avagy ezek nem hiányozhatnak egy stílusos vendégszobából sem

Vendégszoba musthaves, avagy ezek nem hiányozhatnak egy stílusos vendégszobából sem

Címlap / Otthon / Vendégszoba musthaves, avagy ezek nem hiányozhatnak egy stílusos vendégszobából sem

A vendégszoba berendezése nem a leghálásabb feladat az otthonunk kialakítása során. Ennek oka nem csak az, hogy viszonylag ritkán használjuk – lehetetlenség olyan helyiséget kialakítani, ami mindenkinek elnyeri majd a tetszését.

Éppen ezért fontos, hogy a vendégszoba könnyen tisztítható, egyszerű, modern, de mégis otthonos legyen. Ha ezeknek a kritériumoknak sikerül megfelelned, akkor garantáltan kényelmes és stílusos vendégszobát tudhatsz majd a magadénak.

Irány az ágy – a tökéletes matrac kiválasztása

Már nem is tudom, hány matracot próbáltunk ki, mire megtaláltuk a számunkra tökéleteset, és hány olyan hotelben aludtunk, amiben valóságos katasztrófával ért fel az éjszaka. Lehetetlen feladat olyan matracot beszerezni, ami mindenki igényének megfelel, de szerencsére akadnak alternatív lehetőségek, amik cseppet sem vonnak le a stílusosságból. Érdemes lehet egy olyan matracot vásárolnotok, ami viszonylag keménynek mondható, mert ezt utólag is könnyű puhítani, még pedig higiénikus formában. Mi alap gyanánt egy kemény kókuszmatracot vásároltunk, amihez vettünk kétféle matracvédőt. Az egyik egészen vékony, ami pont arra jó, hogy kicsit kényelmesebbé tegye a fekvést (valamint plusz egy réteget biztosítson a lepedő és a matrac között), a másik pedig egy vékonyabb fedőmatrac, amivel kényelmesebbé, puhábbá tehető az alvás. Ennek az egyszerű megoldásnak köszönhetően puhább és keményebb fekhelyet is biztosítani tudunk a vendégeink számára.

Ami pedig az ágyat illeti, célszerű a franciaágy helyett két egyszemélyes ágyat beszereznetek. Ezt össze is lehet tolni, tehát házastársak számára is ideális fekhelyet tudtok belőle készíteni. Ha viszont széthúzzátok őket, akkor olyanokat is vendégül láthattok, akik nem szívesen osztoznának egy ágyon az éjszaka folyamán.

Kényelmes és funkcionális

Az ágy alapvetően fontos a vendégszobában, de szükséges még valamilyen kényelmes és stílusos ülőalkalmatosság is. Nem csak azért, hogy a vendégetek helyet tudjon foglalni, hanem azért is, hogy valahova letehesse a ruháit, táskáit. Erre a célra tökéletes választás a mostanában különösen trendi ottomán, ami akár tárolóként is funkcionálhat, ha az alsó része beépített. Persze maradhattok a hagyományosabb megoldások mellett is, vásárolhattok hintaszéket, fotelt, vagy éppen babzsákot, bár utóbbi nem igazán alkalmas a tárolásra, ellenben a kényelmes heverészésre igen. Amennyiben gyakran láttok vendégül gyerekeket, gyerekes családokat, utóbbi garantáltan a kedvenc kiegészítők közé fog tartozni.

 Jó, ha van a szobában egy kis asztalka is, de minimum éjjeli szekrény, hiszen a telefonnak, szemüvegnek, némi nassolnivalónak, üdítőnek és persze az olvasólámpának is helyet kell szorítani. Nem érdemes túl tömör, nehéz bútorokat beszereznetek a vendégszobába, asztalkából is jóval szerencsésebb egy könnyedebb, egyszerűen odébb tehető változat. Ebben a helyiségben még az átlagosnál is lényegesebb a rendszeres takarítás, márpedig ezt sokkal könnyebb megejteni, ha nem extrém nehéz bútorokat kell odébb tenned. A funkcionalitás, a mozdíthatóság nagyon lényeges a vendégszoba esetében.

Amennyiben hosszabb időre szoktatok vendégeket elszállásolni, a fogason túl javasolt beszereznetek egy kisebb szekrényt is a szobába. A zárt szekrények nem annyira esztétikusak és hívogatóak, ráadásul a teret is összenyomhatják. Jobban jártok egy nappali bútorra emlékeztető bútorcsaláddal, amiben sok-sok polc, kisebb fiók és egy-két akasztós résszel ellátott, keskenyebb szekrényrész is található. Így egyszerre biztosíthattok helyet a dekorációnak és persze arra is lehetőség nyílik, hogy a vendégeitek otthonosan érezzék magukat nálatok.

 A kiegészítők fontossága

Minden helyiségben a kiegészítők azok, amik felteszik a pontot a mondat végére. A vendégszoba esetében lényeges az is, hogy ezeknek a tárgyaknak hasznuk egyaránt legyen. Jó példát jelentenek erre pl. a párnák, amik ugyan dekorációnak sem utolsóak, de érdemes belőlük több méretet beszereznetek, hiszen nem mindenki szereti ugyanannyira alápolcolni a fejét alvás közben. Ugyanez igaz a törölközőkre, amikből szintén szerencsés külön egy-egy csomagot bekészíteni a vendégeiteknek, hiszen sokan a kéztörléshez, valamint a hajmosáshoz is külön törölközőt használnak. Apróság, de otthonossá, kényelemessé és hívogatóvá teszi a helyiséget, ha bekészítesz a látogatóknak vendégpapucsot, néhány magazint, pár szál vágott virágot, esetleg egy kancsó vizet néhány pohárral.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!