Kell még egy szoba? Kreatív felhasználása egy beépített erkélynek

Kell még egy szoba? Kreatív felhasználása egy beépített erkélynek

Címlap / Otthon / Dekor / Kell még egy szoba? Kreatív felhasználása egy beépített erkélynek

Sok helyen az erkélyek még mindig a kacatok tárolására, legfeljebb egy sosem használt kisszék elhelyezésére szolgálnak, pedig az értékes négyzetméterek jól hasznosíthatóak lennének. A beépített erkélyeket lehet szeretni vagy gyűlölni, de az biztos, hogy ha már ablak és fal kerül a balkon köré, akkor érdemes legalább hasznosra fordítani ezt a területet.

Természetesen az épületre vonatkozó építészeti szabályokat, valamint az erkély teherbírását mindig szem előtt kell tartani, de az alábbi képek jó ötletadók lehetnek.

Egy kellemes reggeli helye

Egy kis zöld, egy kis napfény, egy kényelmes ülőhely és éppen annyi sík felület, ahová egy péksüteményt meg egy csésze kávét le tudsz tenni.

Egy ilyen erkélyen biztosan jól indul a nap, de este is kellemes lehet itt lazítani, nézni akár az elhaladó embereket, vagy hallgatni az esőt.

A felfüggesztett székről persze mindenképpen érdemes kikérni egy statikus véleményét, sőt a fölötted lakó erkély tulajdonosát is minimum illik megkérdezni, de természetesen egy talajon álló fotellel is ugyanolyan kellemes reggelizőhelyet rendezhetsz be magadnak.

Akár vendégszoba is lehet

Egy kiadós vasárnapi ebéd után biztosan jól esik itt elterülni egy jó könyvvel, de ha elég jól megoldott az erkély szigetelése, akár egy vendégszoba is lehet a beépített erkélyből.

Egy-egy éjszaka eltöltésére egy ügyesen kitalált és minőségi anyagokkal kivitelezett erkély-szoba sokkal kényelmesebb alvóhelyet nyújthat az átutazóban lévő barátnak vagy látogató tesónak, mint a konyhában kihajtogatott futon, így aki tényleg apró lakásban lakik, annak egy ilyen megoldás nagyon jól tud jönni.

Saját mosókonyha

Gyanítjuk, hogy ez az a kép, ami a legtöbbek szívét megdobogtatja, de azért gyorsan hozzátesszük, hogy talán ehhez kell a legtöbb szerencse is.

Nem csak az erkély anyagának és teherbírásának kell alkalmasnak lennie arra, hogy egy mosógép dolgozzon a tetején, de az sem árt, ha a fal másik oldalán eleve fut vízvezeték, amit így ki lehet vezetni a géphez.

Mindenképpen szakember véleményére és munkájára van szükség hozzá, de ha minden álmod, hogy saját mosókonyhád legyen, akkor egy beépített erkély talán közelebb visz ennek az eléréséhez.

Otthoni munkaállomás

Aki otthonról dolgozik, tudja, hogy néha nagyon nehéz elválasztani a munkát és a magánéletet, vagy a munkahelyi dolgokra koncentrálni, miközben például le kellene törölni a port vagy kipakolni a mosogatógépből az edényeket.

A beépített erkélyen berendezett iroda segíthet, hogy legyen egy saját, nyugodt zugod, ahol tényleg a munkádra koncentrálhatsz, ráadásul, ha a szigetelés megfelelő, akkor egy dolgozósarkot tényleg nagyon egyszerűen kialakíthatsz, kedved szerint rendezgethetsz az erkélyeden.

Egy hely álmodozni

Szól a zene, melletted gőzölög egy csésze tea, te pedig egy függőágyban heverészve sütkérezel a napfényben.

A legjobb, hogy ezt akkor is megteheted, ha egyébként a város közepén élsz.

Ha éppen csak annyi hely hiányzik a lakásodból, ahol egy kicsit lazíthatsz, kikapcsolódhatsz úgy, hogy nem zavar senki és semmi, akkor egy ügyesen berendezett beépített erkély kellemes kis kuckóvá változhat nálad.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást