Pénz és hivatás

Így spórolj a piperéken: 6 módszer, hogy az utolsó cseppeket is kinyerd minden tubusból

Így spórolj a piperéken: 6 módszer, hogy az utolsó cseppeket is kinyerd minden tubusból

Az ápoltsághoz és a jó megjelenéshez elengedhetetlen néhány alapvető tisztálkodási szer beszerzése, de ha egy picit kényeztetni is szeretnénk magunkat, akkor néhány pipereholmira is beruházunk: szempillaspirál, arckrém, hajbalzsam. Ezek egyike sem számít igazi luxusnak, mégis a pénztárcánkba kell nyúlni értük. Érthető tehát, ha az ember szeretné kihasználni, amit a pénzéért kap, és nem kidobni a 300 milliliteres flakont úgy, hogy még van benne 50 milli, csak lehetetlen kiimádkozni. Mostani tippjeinkkel az utolsó cseppeket is kisajtolhatod!

Megfordul vele a világ

Talán egyszerűnek és egyértelműnek tűnik, sokan mégsem teszik: amikor a flakon kezd kiürülni, fordítsd fejjel lefelé, és tárold így!

Ne csak akkor rázogasd, mikor használni szeretnéd, ha eleve így tárolod, a lerakódott krém szép lassan a kijárat felé csorog majd.

Azokat a tubusokat, amelyek maguktól így nem tudnának megállni, tedd poharakba vagy magasabb edényekbe, hogy támasztékot kapjanak.

Ha ez a módszer már nem segít, jöhet a következő lépés!

Forró fürdő

Egy forró fürdő nem csak téged lazít el, a kencéidnek is segít, hogy megváljanak otthonuktól, és a kijárat felé vegyék az irányt.

Elég csak néhány percre meleg vízbe állítani az arckrémet vagy a szempillaspirált, hogy a tubus belső felére feltapadt anyag engedjen kicsit, és könnyebben előcsalogatható legyen a tégelyből.

Vágj bele!

Míg az első két trükköt talán többen is használják, a dobozok felvagdosása talán már nem olyan hétköznapi dolog, pedig hidd el, megéri: a teljesen üresnek hitt balzsamos flakonban még 5-6 hajmosás utáni ápolásra elég krémet is találhatsz, az alapozót is még legalább egy hétig használhatod.

Kezdd el a nyílás felé préselni a dobozt, majd körülbelül félúton egy éles ollóval nyisszantsd ketté.

A krémet beleteheted egy zárható dobozba, ahonnan aztán már sokkal könnyebben használhatod.

Vizezd fel!

Ha olyan termékekről van szó, amelyeket amúgy is vízzel együtt használnál, akkor ne félj ebből egy kicsit a tubusba is tenni.

A samponnak vagy a balzsamnak semmi baja nem lesz, ha felhígítod őket egy kevés vízzel, amikor már nem akarnak kijönni a tubusból.

Rázd meg őket egy kicsit, így a víz leszedi a belső oldalra tapadt masszát is, és a hígabb krém könnyebben kicsalogatható.

Ijessz rá a körömlakkra!

A meleg vizes trükk a körömlakk esetében is működik, de a sűrűvé, csomóssá vált körömlakkot egy-két csepp körömlakklemosóval is készségesebbé teheted.

Ugyan a lejárt szavatosságú körömlakkot jobb kidobni, hiszen szinte lehetetlen szépen dolgozni vele, egy-két alkalommal még segíthet, ha lazábbá teszed az oldószerével.

A lényeg, hogy alaposan rázd össze, és ütögesd meg az oldalát is, hogy az oldat mindenhová eljusson.

Piszkáld ki!

A sűrűbb krémek gyakran rakódnak le a tubusok apró nyílásai körül, így teljesen eltömítik azokat, és a tartalomnak egy még apróbb lyukon keresztül kellene kipréselődnie.

Sokszor az is segít, ha kívülről megtisztítod a tubus nyílását, de egy fogpiszkálóval vagy fültisztító pálcikával bele is nyúlhatsz a lyukba, hogy belülről is eltávolítsd a csomókat, és könnyebben juss hozzá a jól megérdemelt krémedhez.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást