Így spórolhatsz a legtöbbet a tavaszi gardróbfrissítésen

Így spórolhatsz a legtöbbet a tavaszi gardróbfrissítésen

Címlap / Stílus / Divat / Így spórolhatsz a legtöbbet a tavaszi gardróbfrissítésen

Akármennyire is bolondos az időjárás, lassan tényleg elérkezik az ideje, hogy újragondold a gardróbodat. Végre előkerülhetnek a lenge tavaszi és nyári ruhák, a könnyed blúzok és a vékony nadrágok. De hogyan úszd meg a projektet a lehető legolcsóbban?

Csoportosíts és szelektálj

Az első lépés során a gardróbodat egészében kell rendszerezned. Ha van hozzá kedved, ha nincs, akkor lesz a legkönnyebb dolgod, ha kivétel nélkül mindent kipakolsz a szekrényedből.

Ennek köszönhetően azonnal tudod kategorizálni az őszi, téli ruháidat, amik közül csak azokat kell visszatenned a szekrénybe, amiket viseltél az elmúlt szezonban.

(Természetesen ezek a ruhák a gardrób hátsó felében kapjanak helyet, hiszen jó félig évig rájuk sem kell nézned.)


Apró a gardróbod? Így tárold a ruháidat, hogy minden elférjen


A tavaszi, nyári ruhákat illetően ugyancsak ajánlatos élned a szelektálás lehetőségével, azonban ezeknél a daraboknál szerencsés pontosan követned azt is, hogy a készletet milyen darabokkal kell kiegészítened.

Ha nagyon precíz akarsz lenni, akár listát is írhatsz a beszerezésre váró holmikból, így egész biztosan célzottan és olcsón tudsz majd vásárolni.

Kerülj tisztába az új divattal

Az egyik leglényegesebb lépés a tavaszi frissítés során, hogy pontosan tisztába kerülj az új divattal.

Nyilván nem követi mindenki őrülten a trendeket, és nem is kell feltétlenül magadra erőltetni olyasvalamit, ami nem passzol a stílusodhoz.

Ugyanakkor a divat mindenkire hat valamilyen szinten, hiszen az új ruhákat eleve az idén lehozott trendek alapján tudod megválogatni.

A spórolás szempontjából a divat azért lényeges, mert adott esetben a tíz éve, zsákokban félretett ruháid lehetnek ismét közkedveltek.

Ha ez világossá válik számodra, akkor kikerülheted a felesleges vásárlást, és még időben eljuttathatod a varrónődhöz a kedvenc darabjaidat annak érdekében, hogy a szükséges átalakítások után tökéletesen mutasson a végeredmény.

Adj túl a feleslegen

A szelektálás után feltétlenül érdemes túladnod a feleslegen. Persze azokat a ruhákat, amik nagyon a szívedhez nőttek, csak most éppen nem divatosak, ne passzold tovább, hiszen ahogy írtuk, egy másik szezonban még nagyon jól jöhetnek.

Viszont a sosem hordott, vagy évek óta porosodó darabok alig várják az új gazdájukat. Nem állítjuk, hogy nem lesz veszteséges túladni rajtuk, hiszen a használt ruhát mindenki szereti olcsón megvenni.

Azonban a kevés pénz is több mint a semmi, ráadásul a felszabaduló hely sem éppen utolsó szempont. Akár online aukciókon, akár helyi vásárokon, vagy éppen barátnőkkel tartott csereberéken veszel részt, garantáltan gazdagodni fogsz néhány forinttal, vagy éppen pár új darabbal.

Ha csak egyetlenegy imádott ruhát szerzel be a sok unott holmi helyett, akkor is megérte. 

Figyeld a bálabontást

A turkálók manapság ismét virágkorukat élik, nem csak olcsó áraiknak, hanem egyedi lehetőségeiknek köszönhetően. Sokszor rendkívül különleges, itthon nem feltétlenül kapható márkák darabjaira tehetünk szert, gyakran potom pénzekért.

Ha nem ragadt rád semmilyen szintű kreativitás, akkor is nagy szerencséd lehet egy-egy turkáló körút során, de ha tudod kezelni a varrógépet és van némi fantáziád, akkor egész biztos a pénztárcabarát sikerélmény.

Tavasszal különösképpen érdemes figyelni a bálabontás időszakát, ilyenkor hihetetlen mennyiségű blúz, top és kardigán kerül a polcokra, márpedig ezekből a darabokból nem lehet eleget beszerezni.

Tény, hogy némi túlzsúfoltsággal számolnod kell, de ha szórakozásnak fogod fel az egészet és ráveszed az egyik barátnődet is, akkor rögtön másként fest az egész.

Ne csábulj el az első ruhák láttán

Végül, de nem utolsó sorban hihetetlen mennyiségű pénzt vagyunk hajlamosak otthagyni az első tavaszi kollekciók láttán.

Ilyenkor mindenkinek megjön a kedve a frissítéshez, a vásárláshoz, márpedig ezt nagyon jól tudják a boltokban is. Ha kibírod, hogy ne vásárold meg azonnal az első tavaszi ruhákat, akkor rengeteget tudsz spórolni magadnak.

Eleve esélyes, hogy a frissen beszerzett holmikat az időjárás miatt nem tudod viselni, de a pénztárcád sem feltétlenül örül neki, ha dupla annyit otthagysz a butikokban.

Nem kell sokat várnod, már néhány hét alatt is rengeteget mennek lejjebb az árak, ráadásul – a korábbi szelektálásnak megfelelően – azt ugyancsak kiderítheted, pontosan mire van szükséged.

(Ha nagyon nehezen bírod vásárlás nélkül, szerezz be néhány kedvező árral bíró, tavaszias kiegészítőt, sálat!)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást