Az egészséges, friss zöldségek és gyümölcsök gyakran ránk romlanak, viszont ha csomagolt alternatívákat vásárolsz, kevésbé táplálóak. De van néhány módszer a rendszer legyőzésére. Mióta tudom, hogy a családomban egyedüliként gluténérzékeny vagyok, rájöttem, hogyan hozzam ki a legtöbbet a pénzemből anélkül, hogy azt érezném, amit veszek, az a szemétbe fog kerülni. Ezekkel a tippekkel te is pénzt takaríthatsz meg, csökkentheted az élelmiszer-pazarlást, és továbbra is egészségesen étkezhetsz anélkül, hogy túlköltekezésekbe ütköznél.
3/5 Darabolt zöldségek/gyümölcsök
A legtöbb élelmiszerbolt lehetővé teszi, hogy a nagyméretű termékeket, például a fejes káposztát vagy a görögdinnyét félbevágva vagy negyedelve is megvásárolhasd, ha nincs szükséged egy egész zöldségre vagy gyümölcsre. Egy másik jó tipp: nem kell hatalmas zsák szőlőt vásárolnod, ha az adott élelmiszerboltban azt súly szerint és nem előre bedobozolva árulják. Különválaszthatod, amit akarsz.
Vegyél csak egy pár banánt, még akkor is, ha nagy fürtökben vannak kirakva (a legtöbb élelmiszerboltban nyugodtan letörhetsz belőlük annyit, amennyire szükséged van). A kisebb mennyiség vásárlása nagyszerű módja az élelmiszer-pazarlás csökkentésének, csak figyeld mindig a lehetőségeket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!