Spontán meggyulladó emberek – Az öngyulladás létező jelenség?

Spontán meggyulladó emberek – Az öngyulladás létező jelenség?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Spontán meggyulladó emberek – Az öngyulladás létező jelenség?

Érthetetlen, hihetetlen jelenség. A lényege az, hogy valakinek, minden előzetes ok nélkül meggyullad a teste. Mint tényt, tudományosan sosem sikerült bizonyítani, ám matematikailag kimutatható az, hogy az emberi test elegendő mennyiségben tartalmaz zsírt egy égési folyamathoz. Ám magát a tüzet nem képes az emberi test előállítani. Az első regisztrált eset 1731. április 4.-én történt, Olaszországban.

Egyezések

Közös vonás, hogy a tűznek nincs magyarázata. Úgy tűnik, mintha a tűz a testben keletkezne. Az ,,áldozat” nem mutatja jelét annak, hogy fájna neki az égés folyamata. A lángok gyakran kékek, vagy szokatlan színűek. A tűz közelében a tárgyak érintetlenek maradnak, sokszor még az a bútor is, melyen az eset történik. Közös vonás, hogy egy zsíros massza marad vissza a helységben.  

Faggyú-elmélet

David Gee professzor szerint az emberen lévő ruhák elpárologtatják a szervezetben lévő vizet, így a szervezetben visszamaradt faggyú az, ami táplálja a tüzet. Az öngyulladás és a gyújtogatás között az a különbség, hogy az előbbinél még a csontok is elégnek, míg utóbbinál nem, mivel hamvasztó kemencén kívül nem képes az ember olyan hőt létrehozni, ami elhamvasztaná a csontokat is. Az öngyulladás – a megfigyelések szerint – igen gyors folyamat.  

Üzemanyagcella elmélet

John Heymer tűzoltó szerint a testben egy olyan ismeretlen kémiai reakció jön létre, ami testben lévő vizet szétbontja oxigénre és hidrogénre. A hidrogén kap lángra, az oxigén pedig gyorsan táplálja a tüzet, mely olyan gyors láncreakciót hoz létre, ami pár perc alatt elemészti a testet. A test környezete azért nem sérül meg, mert a tűz annyira gyors.  

A psziché hő elmélet

A keleti jógik képesek arra, hogy szabályozzák testük hőmérsékletét. Emiatt is tudnak szélsőséges hidegben védőruha nélkül ülni a hóban, mely megolvad. Egyesek szerint, ez a hőszabályzó rendszer az, ami elromlik és öngyulladást eredményez. Dimenziós defekt

Egyesek úgy gondolják, hogy ilyenkor a dimenziók összeérnek, és ez az egymásba csúszás nagy hőtermeléssel jár. Ha ez az emberi testen belül zajlik le, akkor az öngyulladást hozhat létre. Úgy vélik, ez magyarázatot ad arra is, hogy miért nem sérül a bútor, a környezet ilyen esetben.  

Matematikai magyarázat

Dr. A. M. Davie szerint – miután a jelenség helyeit térkép alapján tanulmányozta -, az ilyen eseteket akár előre is meg lehet jósolni, ahogy azt is, hogy miért gyulladnak ki spontán helyek, helységek, mint például raktárak.  

Elektromagnetizmus

Van olyan elmélet is, miszerint az elektromágneses mezőknek köze van ezekhez a dolgokhoz. 1975-ben Livingston Gearhart kutató összefüggést talált a Föld geomágneses sugárzása és az öngyulladás között.   Az áldozatok közös vonása, hogy sok volt köztük a beteg, idős, vagy az alkoholos befolyásoltság. Egy biztos, ez egy olyan jelenség, ami még jó sokáig fog fejtörést okozni a tudósoknak. Ám a legutóbbi esetben egy csecsemő kapott lángra, egymás után többször is, így hát ez az elmélet sem teljesen igaz.  

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást