Bár hazánkban még kevésbé elterjedt a spirulina, összességében a világ legnépszerűbb étrend-kiegészítői közé tartozik. A „zöld aranyként” is emlegetett superfood tulajdonképpen egy mikroalga, ami az eddigi tudományos kutatások szerint nagyobb tápértékkel bír, mint bármilyen ismert élelmiszer vagy orvosi készítmény. Szó szerint minden benne van, amire az emberi szervezet számára szükséges, és olyan sok egészségügyi előnnyel bír, hogy ezentúl te is azonnal kiszúrod majd az élelmiszerboltok és drogériák polcain.
3/5 Rákellenes tulajdonságai lehetnek
Több, állatokon végzett kutatás is azt mutatja, hogy a spirulina rendszeres fogyasztása csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát vagy a már meglévő daganat méretét. De a kutatások során már embereket is vizsgáltak: egy tanulmány 87 indiai lakost vizsgált meg, akiknek a szájüregében egy OSMF-nek nevezett rákos elváltozás volt. Azoknak a betegeknek, akik egy éven át napi 1 gramm spirulinát fogyaszottak, 45%-kal csökkentek a tüneteik, szemben a kontrollcsoport mindössze 7%-ával. Nyomós okunk lehet tehát azt feltételezni, hogy a spirulina rákellenes tulajdonságokkal rendelkezhet, és különösen hatékonynak tűnik a szájüregi daganatos elváltozások egy típusával, az OSMF-fel szemben.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!