Ribizli

Egy kalap alá vesszük a ribizliket, azonban már rengeteg altípusuk ismert, kezdve a törzsük hosszától, a bogyók méretétől és színétől. Ami biztos velük kapcsolatosan: szeretik a vizes talajt, a fekete ribizli pedig a kissé árnyékosabb helyet preferálja, ezt leszámítva azonban semmilyen különlegesebb igénnyel nem kell számolnod. Ültetni ősszel kell őket, és többnyire már kora nyáron teremnek is.
Frissen fogyasztva a legistenibbek, de természetesen készülhet belőlük szörp, lekvár, és nagyon jól fagyaszthatóak is. Tavasszal kell velük kicsit jobban foglalkoznod, ekkor célszerű egy ritkító metszést végezni, hogy a bogyók könnyebben beérjenek, illetve a növény ne kizárólag a növekedésre koncentráljon.
Frissen fogyasztva a legistenibbek, de természetesen készülhet belőlük szörp, lekvár, és nagyon jól fagyaszthatóak is. Tavasszal kell velük kicsit jobban foglalkoznod, ekkor célszerű egy ritkító metszést végezni, hogy a bogyók könnyebben beérjenek, illetve a növény ne kizárólag a növekedésre koncentráljon.
1 hozzászólás
Zsuzsanna Pálvölgyi
2022.04.26., 14:32Ez nem rebarbara, hanem cékla