Így lesz selymes a száraz bőr – 8 természetes trükk

Így lesz selymes a száraz bőr – 8 természetes trükk

Címlap / Stílus / Test / Így lesz selymes a száraz bőr – 8 természetes trükk

Ne vegyél forró fürdőt!

Bármilyen jólesik is a hidegben, a bőrödnek nem fog jót tenni. Felejtsd el a forró zuhanyt, és azt is, hogy órákon keresztül áztatod magad a kádban. Ha az utóbbiról mégsem tudsz lemondani, mindenképpen válassz valamilyen olajat, amit a fürdővizedbe rakhatsz, és ami hidratálja a bőrödet.

Radírozz!

Csinálj otthon só, cukor, vagy esetleg kávé segítségével saját készítésű bőrradírt, és használd is legalább heti kétszer – a hidegben nagyobb szüksége van a bőrödnek rá, mint a melegebb hónapokban.

Ne felejts el hidratálni is minden használat után!

iprogressman/istockphoto.com

A nedves bőrödet hidratáld!

Persze ne úgy, hogy még csöpögjön róla a víz, de a hidratáló krémeket akkor a legjobb használni, ha még kicsit nedves a bőröd. Töröld át zuhany vagy fürdés után magadat egy kicsit törölközővel, de ne teljesen szárazra, és járj ugyanígy el az arcoddal is! Sokkal több nedvességet magába tud zárni a bőröd, ha így teszel.

Utánozd le Kleopátrát!

Persze csak a fürdőrutinjára gondolunk: a legenda szerint attól volt olyan gyönyörű a bőre, hogy tejben és mézben fürdött minden egyes nap. A módszer működhet, de persze nem kell feltöltened a kádat tejjel – sokkal egyszerűbb, ha hozzáadsz a nem túl forró fürdővizedhez egy bögrényit, és egy negyed csészényi jó minőségű mézet is beleöntesz.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást