A 4-es főúti gyilkos: sorozatgyilkosok, akiket mai napig nem sikerült elkapni

A 4-es főúti gyilkos: sorozatgyilkosok, akiket mai napig nem sikerült elkapni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A 4-es főúti gyilkos: sorozatgyilkosok, akiket mai napig nem sikerült elkapni / 3. oldal

A leghírhedtebb sorozatgyilkosok egy részét ugyan sikerült elkapni, ám akadnak olyan elkövetők, akiknek kilétére sosem derült fény. Összeállításunkban az ő szörnyű történetüket mutatjuk be.

4/7 Az ábécés gyilkos

Az ábécés gyilkos (Alphabet Killer) onnan kapta a nevét, hogy áldozatainak vezeték- és keresztneve alliterál, valamint a települések nevei, ahol holttestüket megtalálták, szintén ugyanazzal a kezdőbetűvel kezdődnek, mint a nevük .

Célpontjai mind 10 év körüli kislányok voltak, akik szerény körülmények között éltek, csonka családban, apa nélkül. A sorozatgyilkos első áldozata, Carmen Colon 1971. november 16-án tűnt el, holtteste két nappal később került elő Chili városában. Wanda Walkowicznak 1973. április 2-án veszett nyoma, másnap találtak rá holtan, Websterben. Michelle Maenza 1973. november 26-án tűnt el, holttestére két nappal később bukkantak rá a Rochester közelében található Macedonban.

A nyomozók több szálon is elindultak, feltételezték, hogy a gyilkos valamilyen iskolai dolgozó volt, aki hozzáférhetett a lányok adataihoz, de képbe került az első áldozat, Carmen nagybátyja, valamint egy rochesteri férfit is, ám végül senkit sem tartóztattak le, az ügyet pedig megoldatlanul lezárták.

2008-ban mutatták be a történeten alapuló thrillert Eliza Dushku főszereplésével, a mozi a The Alphabet Killer – Az ábécés gyilkos címet kapta.

5/7 A Honolului Fojtogató

A honolului fojtogató a nyolcvanas évek közepén került fel a sorozatgyilkosok listájára: Hawaii szigetén öt nőt gyilkolt meg különös kegyetlenséggel.

Első áldozata, a 27 éves Vicky Gail Purdy holttestét az óceánpartontalálták meg 1985. május 30-án. Az áldozat férje szerint a nő halála összefügghetett a munkahelyével, Vicky ugyanis egy pornófilmkölcsönzőben dolgozott, és két korábbi kolléganője is gyilkosság áldozata lett.

Sosem derült ki, mi az igazság, de a gyilkos további négy áldozatával végzett, mindegyiküknél ugyanazt a módszert alkalmazta: hátrakötötte a kezüket, majd megerőszakolta, végül pedig megfojtotta őket. A nőket akkor támadta meg, amikor védtelenek voltak, például magányosan álltak egy buszmegállóban. Bár a rendőrségnek volt gyanúsítottja, bizonyítékok híján nem tudták letartóztatni a férfit, aki soha nem ismerte be, hogy ő lenne a fojtogató.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»